Egyéb autósport

Rosberg: „Legyen türelme Mick Schumachernek, az a legfontosabb”

A 2016-os Formula-1-es világbajnok úgy látja, a sportág legendájának fia most a lehető legjobb helyen van ahhoz, hogy belülről is megtapasztalja, milyen az F1 világa. Ha képes lesz arra, hogy kivárja a megfelelő időpontot, akkor a Ferrari felkészülten fogja a száguldó cirkusz mezőnyébe beengedni.
Nagyon hasonló helyzetben volt anno 19 évesen Nico Rosberg, amikor a Williams csapatához került, mint amit most él át a tavalyi F3-as Európa-bajnok, Mick Schumacher. Ugyanúgy világbajnok apa nyomdokain kell elindulnia Micknek, mint honfitársának, igaz, előbbi édesapja a sportág legendája, a hétszeres bajnok Michael Schumacher, míg Keke Rosberg „csak” egy vb-címet szerzett. Nicót nem nyomta agyon a teher, és a Mercedes pilótájaként ő is világbajnok lett 2016-ban. Hogy ugyanez sikerülhet-e Mick Schumachernek, az a jövő zenéje, ám Rosberg úgy érzi, a 19 éves fiatalember a lehető legjobb helyzetbe került azzal, hogy csatlakozott a Ferrarihoz, és részt vett az SF90 hivatalos bemutatásán is.

„Annak idején én sem írtam elő magamnak, hogy ekkor és ekkor már a Formula-1-ben szeretnék lenni. Majd az idő eldönti, mikor jön el a bemutatkozás. Én annak idején hasonlóan fiatalon kerültem a Williams csapatához, és igenis szükségem volt az ott szerzett tapasztalatokra, hogy készen álljak az F1-re. Mick is hasonló helyzetbe került, hiszen rengeteget szimulátorozhat a Ferrarinál, betekintést nyerhet a csapat és a mérnökök munkájába, ráadásul Forma-2-es pilótaként bekerül a nagy körforgásba, így amikor megkapja majd a nagy esélyt, rendelkezik majd némi tapasztalattal” – jelentette ki Rosberg.

Fotó: Mick Schumacher Facebook


Hozzászólások