Moto3

Rodrigo volt a leggyorsabb a felszáradó pályán

Az RBA spanyol motorosa érte el a legjobb köridőt a Moto3-asok valenciai tesztjének második, immár sokkal jobb körülmények között zajló napján, előnye azonban csak kilenc ezred volt Jorge Martinnal szemben.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Noha a csapatok jelentős része már kedden is Valenciában tartózkodott, a tegnapi folyamatos esőzés miatt érdemben csak szerdán tudtak nekiállni a munkának – és azon belül is főleg délután, a korai órákban ugyanis még enyhén nedves volt az aszfalt, emellett a levegő is elég hűvös volt. Ahogy száradt a pálya, úgy gyorsultak a versenyzők is, akik közül végül Gabriel Rodrigo érte el a legjobb köridőt – igaz, mindössze kilenc ezredmásodperccel bizonyult jobbnak a tavaly pole-pozíciók tömkelegét szerző Jorge Martinnál.
 
Ezzel az első két helyre egy KTM és egy Honda fért be, s a sorminta mögöttük is folytatódott, hiszen Marco Bezzecchi és Niccolo Antonelli követte őket. A Leopard Racinghez igazoló Enea Bastianini az ötödik helyen végzett, míg az első tízbe Phillip Öttl, Albert Arenas, Tony Arbolino, a többekhez hasonlóan egy bukást is begyűjtő Tatsuki Suzuki, valamint a kedden egyedüliként mért kört futó Fabio di Giannantonio fért még be. A 2017-ben vb-bronzot szerző Aron Canet 13. lett, s újonc társához, Alfonso Lopezhez hasonlóan ő is elesett egy ízben. A háromnapos teszt csütörtökön zárul Valenciában.
 
A szerdai tesztnap összesített időeredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások