WTCR

RML: „Minden a tervek szerint halad”

Az új szabályrendszernek megfelelő Chevrolet-ket építő többszörös világbajnok csapat, az RML ma délután újabb sejtelmes fotót tett közzé a kocsiról, amellyel a TC1-es kategóriában fognak indulni partnercsapataik. Ron Hartvelt projektvezető egyúttal elmondta, hogy minden a megfelelő ütemben halad a Cruze-ok tervezését és építését illetően.
Miközben a Citroën már hónapok óta teszteli a C-Elysée-t, a Honda múlt héten teljesítette első köreit az új Civic-kel, s James Thompson állítása szerint a Lada is hamarosan, egész konkrétan várhatóan február közepén pályára viszi a Grantát, addig az RML még mindig a tervezési fázis legvégén tart az új Chevrolet-kkel. A túraautó-világbajnokságon az összetett elsőséget többször is elhódító alakulat, amely idén gyakorlatilag teljesen új Cruze-okat épít partnercsapatai számára (ők maguk nem indulnak csapatként a sorozatban), amellyel majd a TC1-es kategóriában állhatnak rajthoz, ugyanakkor egyelőre úgy érzi, hogy minden a megfelelő ütemben halad a kocsi építése körül:
 
„Nagyon jól haladunk a projekttel” – nyilatkozta Ron Hartvelt projektvezető a csapat által kiküldött hivatalos közleményben. „A gyártási és építési részleg hihetetlenül elfoglalt, s plusz személyzetet is felvettünk segíteni a következő fontos hetekre, amikor végzünk az építési terveinkkel. Minden a tervezett ütem szerint halad mind a vázat, mind az erőforrást illetően: már csak be kell fejeznünk az utolsó lépését az alkatrészek tervezési fázisának, s aztán máris nekifogunk az építésnek és az üzembe helyezésnek. Mint mindig, most is nagyon elszánt, keményen dolgozó csapat dolgozik az RML-nél ezen a projekten, s mindnyájan alig várjuk, hogy az új Cruze elkészüljön, s kiguruljon a pályára.”
 
Bár Hartvelt szerint tehát minden a lehető legnagyobb rendben, szavaiból azért mégis csak érződik valamelyest, hogy az RML-nek mennyire feszített tempóban kell dolgoznia, ha készen akarnak lenni az április eleji marrakechi nyitányra. Ezzel párhuzamosan a partnercsapatok is keményen munkálkodnak az 1,6 literes turbómotor fejlesztésén, így valóban mindent megtesznek annak érdekében, hogy a terveknek megfelelően március közepére elkészüljenek. Mindenesetre legalább egy újabb képet közzétettek a Cruze-ról (fent is ez látható), amelyből négyet biztosan láthatunk majd a rajtrácson a Campos Racingnek és a ROAL Motorsportnak köszönhetően.


Hozzászólások