MotoGP

Riválisai nem értik Rossi kirohanását

Nagy megdöbbenést okozott a kilencszeres világbajnok tegnapi nyilatkozata, melyben azzal vádolta meg Marquezt, hogy Lorenzót segíti a bajnoki harcban, olasz újságíróknak pedig azt mondta, hogy a hondás gyerekesen viselkedik és szerinte nem is tekintett rá példaképként. Megszólaltak az érintettek is, akik értetlenül állnak Rossi szavai előtt.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Mint azt tegnap megírtuk, Rossi szerint Marquez egy hete az Ausztrál Nagydíjon nem csak a saját érdekeit vette figyelembe amikor vele csatázott, hanem Lorenzót is próbálta segíteni, később az olasz újságíróknak boncolgatta tovább a témát. Szerinte Marquez az argentin és holland futamokon történt incidens óta mérges rá és gyerekesen viselkedik: ha ő maga nem nyerhet, ne nyerjen más se, és a legkevésbé rossz számára jelenleg az, ha Lorenzo nyer, valamint kétségbe vonta, hogy Marquez valóban példaképként tekintett volna rá korábban. Ma mindkét érintett megszólalt az ügyben: Marquez szeretne kimaradni a két yamahás harcából, Lorenzo pedig úgy véli, ha tényleg Rossi lenne a legjobb, akkor nem nyilatkozott volna így.

„Jó pár óra telt el, de még mindig meglepett vagyok” – kezdte mondanivalóját a leköszönő világbajnok az első pénteki edzés után. „Tisztelem őt, mindig is tiszteltem, ugyanakkor megértem a helyzetét. A tizedik címéért küzd, és közel is jár hozzá, de pontosan tudja, hogy Lorenzo nagyon erős. Jobb szeretnék én kimaradni ebből.”

Marquez elmondta, ennek ellenére ő is versenyzik, ő is mindig igyekszik a maximumot nyújtani. Szeretne nyerni a csapatért, a szponzorokért, a gyárért, és mint mondta, így volt ez Ausztráliában, így lesz most Malajziában és két hét múlva Valenciában is, és előfordulhat, hogy akár ő, akár mások Rossi és Lorenzo közé kerülnek. Hogy miért keverte bele őt Rossi mégis a címért folyó csatába? „Talán egy új stratégia, nem tudhatjuk. Egyedül ő tudhatja, é bár tisztelem és megértem őt, de Lorenzót a pályán kell megvernie, és szerintem van elég erős hozzá, hogy ezt megtegye” – találgatott a spanyol.
 
Mint mondta, beszéltek Rossival a futam után, és az olasz ugyan kérdezte őt arról, hogy a verseny mely szakaszában miért motorozott úgy, ahogy, de nem úgy, ahogy a csütörtöki sajtótájékoztatón, ennek ellenére nem haragszik Rossira.

Természetesen Lorenzo sem hagyta szó nélkül az esetet. Marquez stratégiájáról nem akart bővebb véleményt nyilvánítani, mert egyrészt a versenye nagy részét a többiek előtt töltötte az élen, így nemigen tudott arról, pontosan mi történik mögötte, másrészt pedig ha honfitársa igazán segíteni akart volna neki, akkor hagyja, hogy megszerezze a győzelmet. Ennek ellenére úgy érzi, Rossi nem jó stratégiát választott.

„Pontosan az a vád (Marquezzel szemben – a szerk.), amit ő csinált másokkal, mikor a címeit nyerte. Ezt tette Biaggival, Gibernauval, Ukawával. Játszadozott a többiekkel a verseny alatt, majd az utolsó körben belehúzott és megnyerte a versenyt. Szóval kicsit furcsa, hogy a múltbéli történtek után így beszél” – mondta a MotoGP kétszeres világbajnoka, majd vissza is szúrt: „Már Spanyolországban is mondtam, ha elég gyors lenne hogy megnyerje az utolsó két futamot, akkor nem mondana ilyeneket, mivel több mint 11 pontos előnnyel megnyerné a címet. De talán attól fél, hogy ennél nehezebb lesz megszereznie a címet, mert nem elég gyors ahhoz, hogy Marquezzel, velem vagy Pedrosával harcoljon ezeken a pályákon. Szerintem ez áll a háttérben, nem?”

2013-ban hasonló helyzet volt a szezonzárón, amikor Lorenzónak arra lett volna szüksége, hogy Marquez ne végezzen a dobogón, de Rossi nem próbálkozott az előzéssel annak ellenére, hogy viszonylag lassabb verseny volt. A spanyol azonban azt mondta, bár nem érti az akkor történeteket, nem akar ezzel foglalkozni. 

Fotók: crash.net


Hozzászólások