MotoGP

Rins: „Továbbra is a földön kell maradnunk”

Elképesztő idényt teljesítő gyári Suzuki csapata szeretné folytatni eddigi remeklését. A vb-pontversenyben második helyen álló Alex Rins ugyan nyert már Le Mas-ban a Moto2-es kategóriában, de ezúttal azt tartja a legfontosabbnak, hogy kezelni tudják jelenlegi helyzetüket.
A MotoGP rajongói kifejezetten örülhetnek annak, hogy idén a Suzuki is megérkezett a legjobbak közé, azaz idén már négy gyártó vív késhegyre menő csatát a bajnoki címért. A spanyol Alex Rinst mindenki hatalmas tehetségnek tartotta, ám azt a teljesítményt, amit idén produkál, még a legelvakultabb szurkolói sem várták. A Suzuki motorosa idén futamot nyert Austinban, és mindössze egy pont a hátránya összetettben a címvédő Marc Marquez mögött.

A mostani hétvégén ráadásul egy olyan pályán folytatódik a világbajnokság, ahol Rins már tudott nyerni – gaz, egy kategóriával lejjebb, a Moto2-ben –, míg tavaly már a királykategóriában a 10. helyen végzett. Éppen ezért a spanyol úgy véli, meg kell maradniuk a földön, és nem szabad elszállniuk, mert akkor mindent elveszíthetnek, amit eddig felépítettek.

„Nagyon bizakodóak vagyunk az eddig elért eredményeink miatt, ám csak akkor maradhatunk sikeresek, ha az eddigi utunkat folytatjuk, és nem szállunk el egy-két eredményes hétvége miatt. Ráadásul Le Mans trükkös pálya, egymást váltják a lassú és gyors részek. Mindenesetre a tavalyihoz képest jelentősen javultunk, a pályát is jól ismerem. A teszt is megmutatta, jó úton járunk, és pontosan tudjuk az adatainkból, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy még jobbak legyünk. Versenyképes a csomagunk, így hiszek abban, hogy eredményesek lehetünk a hétvégén” – nyilatkozta Rins, akit a csapatvezetés képesnek tart arra, hogy 2016 után, amikor Maverick Vinales harmadik lett, újra a dobogóig repítse a Suzukit.

Rins csapattársa, Joan Mir bukott a legutóbbi futamon Jerezben, de a teszten már a hatodik legjobb időt érte el, azaz ő is kezdi megszokni a MotoGP légkörét. Ráadásul neki sem ment eddig rosszul Le Mans-ban, hiszen mind a Moto3-ban, mind pedig a Moto2-ben dobogóra állhatott itt, ráadásul 2017-ben nyerni is tudott. Ennek ellenére az a fő célja, hogy pontszerzőként befejezze a vasárnapi futamot.

„Most az a legfontosabb számomra, hogy a jerezi bukásom után visszanyerjem az önbizalmam. Éppen ezért számomra az a prioritás, hogy befejezzem a futamot, és ha ez sikerül, majd jöhet az eredmény elemzése. A teszten is látható volt, hogy nagyon jó irányba haladunk, és szeretném, ha ezt a hétvégén is bizonyítanánk” – jelentette ki Mir.

Fotó: Suzuki Team


Hozzászólások