MotoGP

Rins: „A versenytempónk erős, az időmérőn kell javítanunk”

Hihetetlennek nevezte a burirami futamot a Suzuki fiatal spanyolja, aki az utolsó körben veszítette el az ötödik pozíciót Johann Zarcóval szemben. Csapattársának versenyét a rajt és az első kör tette tönkre.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Bár az aragóniai csodát nem tudta megismételni a Suzuki – ott a harmadik és negyedik helyen értek célba a versenyzőik –, a Thaiföldi Nagydíjon mutatott teljesítményükkel is elégedettek lehetnek. Különösen Alex Rins, aki végig az első négyes mögötti bolyban harcolt, s végül csak az utolsó körben kapott ki Johann Zarcótól, így a hatodik pozícióban intették le. Az ifjú spanyol elégedetten nyilatkozott a Crash.net hasábjain, de azzal is tisztában van, hogy milyen téren kell még előrelépniük:

„Úgy gondolom, ez egy hihetetlen verseny volt. Keményen nyomtam az elejétől kezdve, hogy megpróbáljam csökkenteni a különbséget az első bolyhoz képest, és sok időt veszítettem azzal, hogy mások ellen harcoltam, kivéve Pedrosa esetén. Mindenesetre kissé tönkretettem ezzel a gumikat, de utána is igyekeztem tartani a tempót. Az ötödik-hatodik helyen haladtunk Zarcóval, s végül hatodik lettem, de szerintem így is jó futam volt. Úgy vélem, az erősségünket a féktávok jelentették. Az időmérős teljesítményünkön még javítani kell, ez egyértelmű, de a versenytempónk igen erős volt.”

A csapattárs Andrea Iannone végül a 11. pozícióban látta meg a kockás zászlót – ő így értékelt a Suzuki sajtóközleményében: „Rettenetesen rosszul rajtoltam, ezért sokat kellett visszazárkóznom, mert rengeteg pozíciót veszítettem az első körben. Nagyon kár ezért, mert remek tempóm volt, de a rajt után nem volt egyszerű a helyzet. Mindenesetre sikerült visszajönnöm a második bolyig, de ott már nehéz volt megelőznöm a többieket, főleg féktávokon. Már várjunk Japánt, és bár általában kedvező pálya számunkra, nehéz megjósolni, mi fog ott történni. Megvan a tempónk, és ez a legfontosabb.”

Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások