MotoGP

Rins: „A Suzuki most már egy győztes motor”

Az Argentínában első királykategóriás dobogóját szerző spanyol szerint a „kékek” sokat léptek előre a 2017-es idényhez képest. A fiatal versenyző beszélt a jövőjéről is.
Szeretnél élőben szurkolni Michelisz Norbinak, a Zengő Motorsport pilótáinak, Nagy Norbinak és Szabó Zsoltnak, valamint a szabadkártyásként induló Tassi Attilának és Nagy Daninak a Hungaroringen? Akkor rendeld meg jegyshopunkon keresztül a belépődet a WTCR hazai futamára!

A Suzuki 2016-ban hosszú várakozás után tudott ismét futamot nyerni a MotoGP-ben, így azt gondolhattuk, hogy onnantól kezdve folyamatosan az élmezőny közelében tudnak majd harcolni. Ehhez képest 2017-ben a dobogó sem jött össze nekik, emiatt viszont visszakapták a technikai engedményeket, ami meg is látszott az előszezoni teljesítményükön. Termasban pedig Alex Rins végig a közvetlen élbolyban küzdött, s végül Cal Crutchlow és Johann Zarco mögött a harmadik helyen intették le. A fiatal motoros szerint végre igazán versenyképes motorja van a „kékeknek”:

„Nagyon sokat tanultam abból, hogy a legjobbakkal motoroztam egy bolyban” – idézi Rinst a Motorsport.com szakoldal. „Az utolsó körben is láttam esélyt rá, hogy harcolhatok Cal és Johann ellen a győzelemért. A 7-es kanyarban volt egy ijesztő pillanatom: elúszott a motor eleje és majdnem elestem, ezzel pedig elszállt az esélyem a győzelemre. De lépésről lépésre haladva a mostani harmadik helyet előbb-utóbb egy győzelem fogja követni. Boldogok vagyunk, hiszen tudjuk, hogy győztes motorunk van. Nagyon sokat fejlődött a Suzuki tavalyhoz képest.”

Rins számára további elégedettségre adhat okot, hogy egyelőre egyértelműen ő teljesít jobban házon belül, nem csoda, hogy sajtóhírek szerint az ő szerződéshosszabbítása csak idő kérdése, miközben Andrea Iannone helyére állítólag már igyekeznek megszerezni a Ducatinál továbbra is küszködő Jorge Lorenzót. Mindenesetre az ifjú spanyol sem szeretne távozni a japánoktól: „A legfontosabb, hogy olyanok vagyunk, mint egy család, szóval szeretném itt folytatni. Nem is igazán látok más opciót a Suzukin kívül” – fogalmazott Rins.

Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások