Jegyek

Ribeiro: „A WTCC2 ellenére is a világbajnokság a...

WTCR
Ribeiro: „A WTCC2 ellenére is a világbajnokság a túraautózás csúcsa”
2017.01.04. 13:44
Francois Ribeiro szerint a WTCC2 bevezetése sem sodorja veszélybe a világbajnokság presztízsét, sőt a széria első embere úgy véli, ezzel a kategóriával könnyebbé válik a feljebb lépés a versenyzők számára.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

November legvégén a Motorsport Világtanács rábólintott arra az elképzelésre, hogy 2017-től kezdődően az FIA TCN2-es szabályrendszerének megfelelő autók – ezek csak apróságokban térnek el a TCR-specifikációtól – is rajthoz állhassanak a világbajnokság futamain az úgynevezett WTCC2 kategórián belül. A lépésre azok után volt szükség, hogy a Lada bejelentette: távozik a sorozatból, így idén hárommal kevesebb kocsit láthatunk majd a rajtrácson, ezzel pedig a létszám a sportszabályzatban minimumként megfogalmazott 16 induló alá csökkenhet. Sokak szerint ezzel a WTCC megindult a lejtőn, s bár a problémákat ő is elismeri, Francois Ribeiro másképp látja a helyzetet:
 
„Érzékeljük azokat az anyagi nehézségeket, amelyekkel a pilótáknak és a csapatoknak kell szembenézniük a TC1-es bajnokság kapcsán” – idézi a túraautó-vb általános igazgatójának szavait az Autosport.com szakoldal. „Miközben a WTCC továbbra is a túraautózás csúcsa marad, a WTCC2 jó lehetőséget fog kínálni a jövő lehetséges bajnokainak, hogy világszinten megmutathassák a tehetségüket, s egy FIA által kiosztott címért küzdhessenek, ugyanakkor egy megfizethetőbb, TCN2-es specifikációjú autóval. A WTCC2 résztvevői mind profitálni fognak a nemzetközi média-megjelenésekből és promóciós eseményekből is.”
 

Többekben felmerült az aggály, hogy a Túraautó Európa-kupa elitmezőnyének nagy részét alkotó TCN2-es autók WTCC-be vándorlásával létjogosultságát veszti az ETCC, Ribeiro azonban nem tart ettől: „Tulajdonképpen egy megfizethetőbb ranglétrát hozunk létre. Tény, hogy az ETCC-ből fellépni a TC1-es géposztályba túl nagy ugrás volt, viszont a WTCC2-vel egy elérhetőbb következő lépcsőfokot kínálunk a karrier-központú versenyzők számára. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy számos ETCC-s pilóta és csapat nem rendelkezik annyi erőforrással az időt és az anyagiakat tekintve egyaránt, hogy bővebb szezont fusson, mint a jelenlegi hat forduló” – vélekedett a promóter.

Fotó: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: