MotoGP

Reddingnek hánynia kellett a futam utolsó köreiben

A meleg kikészítette a sisakban az Aprilia brit motorosát, de így is elégedetten zárta a thaiföldi versenyt, ahol nem sokkal maradt le a pontszerzésről.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Scott Reddingnek meglehetősen rossz élményben volt része a Thaiföldi Nagydíj vége felé: a burirami hőség olyannyira megviselte, hogy elmondása szerint bele kellett hánynia a sisakjába. A Gresini Apriliától év végén távozó, s 2019-ben már a Brit Superbike Bajnokságban szereplő motoros ennek ellenére nem zavartatta magát, s egészen a befutóig harcolt Bradley Smithszel az utolsó pontszerző helyért, amelyet végül KTM-es honfitársa szerzett meg.

„Egyszerűen csak túlmelegedett a szervezetem” – idézi Reddinget a Crash.net. „Idén már előfordult néha, hogy szenvedtem a hőségben, ilyenkor talán nem nyomta annyira, ezért nem is voltam kiegyensúlyozott. Most viszont csatában voltam, így végig húztam keményen a gázt. A rajtrács végéről kellett felküzdenem magam, tényleg a határon mentem. A rengeteg otthon elvégzett munka, amely során nehéz motiváltnak maradni, most végre kifizetődött. Két kör volt hátra, amikor már annyira túlmelegedtem, hogy rosszul lettem a sisakban, ami rendben, nem igazán zavart.”

Az apriliás összességében is elégedetten értékelte a thaiföldi fordulót: „Nagyon jól éreztem magam a féktávokon a hétvége során. Az előző hétvégéken szenvedtem ezen a téren. Most jól éreztem magam a motoron, mégsem jött a köridő, ez pedig a hátsó tapadásnak volt köszönhető. Felállítottam a motort, és nem sikerült a kigyorsítás. Délelőtt változtattunk valamin, és el is kezdett működni, konzisztenssé váltak a köreim, gyorsulni tudtam” – fogalmazott a brit versenyző, hozzátéve, hogy az asseni futam mellett ez volt a legerősebb hétvégéje idén a MotoGP-ben.

Fotó: Aprilia Racing


Hozzászólások