MotoGP

Redding veszélyesnek érezte magát a többiekre a futamon

Elmondása szerint szándékosan esett vissza a középmezőny mögé, mert egyszerűen nem tudta rendesen megfékezni a motort – pedig a hétvége elején még pontszerzésben reménykedett a brit.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Újabb borzalmas versenyen van túl Scott Redding: mindössze a 21. helyen ért célba az Apriliával, hátránya ráadásul bőven egy perc fölötti volt a győztes Andrea Doviziosóhoz képest, ami az idei legrosszabb eredménye a britnek. A misanói viadal után aztán a szezon végén a csapattól és a MotoGP-ből is távozó versenyző elmondta: szándékosan esett vissza a középmezőny mögé, mert veszélyesnek érezte magát a többiekre.

„Ez a létező legrosszabb verseny volt” – idézi Reddinget a Motorsport.com. „Ha őszinte akarok lenni, elég veszélyesnek éreztem magam a futam során. Egy csomó versenyzőt eltaláltam amiatt, mert nem tudtam megfékezni a motort. De aztán azt mondtam magamnak, hogy ’b*ssza meg, ki kell kerülnöm a bolyból’, mert nem akartam így motorozni, nem volt fair a többiekkel és magammal szemben sem. Éppen ezért hagytam magamnak egy kis teret, hogy megpróbáljam megtalálni a ritmust, de egyszerűen nem tudtam megállni, az első kerék csúszkált és blokkolt. Nem egy-két méterrel vétettem el az íveket, hanem öt-nyolc méterrel csúsztam le minden kanyarban.”

Redding elmondása szerint az üzemanyag fogyásával javult a helyzet, de nem sokkal: „Számomra ez így igazából nem versenyzés, nehéz ezt elfogadni, és eléggé frusztráltam fejeztem be a versenyt. Egyszerűen nem tudtam megfékezni a gépet. Persze fékezhettem egyre korábban, de attól nyilván nem lettem gyorsabb. Mit tehettem volna? Nem tudtam húzni a gázt, nem volt meg az érzés, egyszerűen csak próbáltam tartani az íveket úgy, hogy nem is nyomtam igazán. Nagyon nehéz volt, főleg mivel a hétvége elején még úgy tűnt, hogy esélyem lehet újra a pontszerzők között végezni, erre pont az ellenkezője történt. Ez egy újabb arcon csapás volt.”

Fotó: Gresini Aprilia


Hozzászólások