Jegyek

Redding: „Úgy éreztem, számomra vége a MotoGP-s kalandnak”

MotoGP
Redding: „Úgy éreztem, számomra vége a MotoGP-s kalandnak”
2017.10.10. 14:12
A Pramac Racingnél versenyző brit elismerte: az Aprilia ajánlata előtt már letett róla, hogy 2018-ban is a királykategória mezőnyében szerepelhet. A motoros arról is beszélt, néhány éve miért mondott nemet a noale-i gyártó hívását.
 
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk! (x)

Scott Redding az elmúlt szűk két évet a Pramac Ducati színeiben versenyezte végig, ám a nyár elején hamar világossá vált, hogy 2018-ban már nem lesz helye az alakulatnál, amely csak Danilo Petruccival hosszabbított szerződést, míg az olasz mellé leigazolták Jack Millert. Akkor úgy nézett ki, hogy a brit számára csak korábbi istállója, a Marc VDS Racing kínálhat lehetőséget, ám végül az Aprilia gyári csapatánál között ki honfitársa, Sam Lowes helyén. Redding a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva elismerte: a noale-i gyártó megkeresése előtt már elkönyvelte, hogy véget ért királykategóriás pályafutása.

„A Sachsenring után nem volt semmilyen ajánlatom. Úgy éreztem, számomra vége a MotoGP-s kalandnak. Sz*r verseny és sz*r hétvége volt az így. Mielőtt az apriliás szerződést bejelentettük, ott volt a nyári szünet, amikor sikerült több dolgot is helyre tennem. Dolgoznom kellett a hozzáállásomon, a motorozásomon, és hogyan készüljek fel még jobban. Ha a világ legjobbjaival versenyzünk egy kategóriában, akkor ha gyengék vagyunk, szenvedni fogunk. Ennyi az egész. Szóval össze kellett szednem magam, hogy újra harcba szállhassak, és ez sikerült is.”
Redding már korábban is említette, hogy az Aprilia már évekkel ezelőtt is tett neki ajánlatot, ám akkor még a rutintalansága miatt ezt visszautasította. Most részletesebben is beszélt erről a döntéséről a brit: „Az Aprilia már akkor is remek szerződést ajánlott nekem, amikor bemutatkoztam a MotoGP-ben, de nem éreztem úgy, hogy készen állnék arra, hogy egy kifejletlen gyári motorra üljek. Rossz kombináció lett volna. Nézzük meg Sam idei évét: nehéz a dolgod, ha nincs tapasztalatod egyetlen másik motorról, a karbonfékekről, az elektronikáról vagy a gumikról sem. Hogyan tudna így fejlődni? Pontosan ettől féltem én is.”

„Azóta viszont már voltam a Hondánál Bridgestone-gumikkal, illetve versenyeztem Ducatival Michelin-abroncsokon. Ez két különböző motor, így már meg tudom állapítani, hogy egy adott dolog jó-e vagy rossz az Apriliánál. Most már van tapasztalatom, információm ehhez. Olyan ez, mint egy szerszámosláda: ha nincsenek meg benne a szükséges eszközök, nem tudod megoldani a problémát. Ezért vártam inkább. Nem akartam sietni, zsebre vágni az Aprilia pénzét, aztán két év után távozni tőlük, mert nem tudtam segíteni nekik. Most már van esélyem erre, s szerintem képesek leszünk Aleix Espargaróval közösen fejleszteni a motort.”


Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: