MotoGP

Redding: „Most kicsit minden ellenem dolgozik”

Scott Redding úgy érzi, kezd kifogyni az időből az Apriliánál, hiába ad bele mindent, az eredmények nem akarnak jönni. A brit motoros szerint a hátsó gumi tapadási problémáit kell sürgősen megoldania a csapatnak.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Scott Redding Sam Lowes helyét vette át az idei évben az Apriliánál, de a brit motoros csupán öt pontot gyűjtött az idény első négy versenyén. Redding megpróbáltatásai, melyek elsősorban a tapadás hiányából fakadnak, Jerezben is folytatódtak, ahol csak az utolsó rajthelyet csípte el az időmérő edzésen, a futamon pedig tizenötödik lett. „Kezdek kifogyni az időből, egyelőre még nem tudtam értékelhető eredményeket letenni az asztalra. Bárcsak azt mondhatnám a csapatnak, hogy sajnálom, elszúrtam, úgy versenyeztem, mint egy őrült stb. Azonban nem ez a helyzet, a képességeim legjavát nyújtom, mégis folyamatos arculcsapások érnek. Sajnálatos módon nem rajtam múlik a dolog” – idézi a britet a Motorsport.com szakoldal.
 
„Nem mondanám, hogy nyomás alatt vagyok, én 110 százalékot beleadok, így legalább nem tehetek szemrehányást magamnak, hogy félgőzzel végezném a dolgomat. Nagyon fáj ugyanakkor, hogy így sem jönnek az eredmények, nem térül meg a befektetett munka. Ezzel együtt pedig mindenki most köti meg az új szerződéseket, így most kicsit minden ellenem dolgozik. Remélem, hogy hamarosan megfordul a szerencsém.” Az Aprilia még egy versenyzővel sem állapodott meg a 2019-es évadról, sőt egyelőre a Gresinivel sem hosszabbította meg az idei év végén lejáró szerződést. Redding nem hibáztatja csapatát az elmaradó eredményekért, melyekhez Aleix Espargaro műszaki hibái is hozzájárultak az eddigi versenyeken.
 
„Tudom, hogy ha így mennek tovább a dolgok, mást keresnek a helyemre. Van esélyem a hosszabbításra, de ehhez bizonyítanom kellene, amiben most nem kapok túl sok segítséget a motortól. Mindent bele fogok adni egészen az utolsó versenyig még akkor is, ha közben mást szerződtetnek a helyemre. Én ilyen vagyok. Addig is önbizalmat kell kovácsolnom a kétségekből, hogy a csapat lássa az erőfeszítéseimet.” Az Aprilia Mugellóban tesztel a jövő héten és bár sok tennivalójuk lesz, Reddingnek egy nagy célja van: „Valahogy munkára kell fognunk a hátsó abroncsot. A kanyarokban és a féktávokon nem vészes a motor, a kigyorsításokon tapasztalt problémákat viszont sürgősen meg kell oldanunk.”
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások