MotoGP

Redding: „Aleix megmutatta, mi rejlik ebben a gépben”

A brit versenyző elégedetten nyilatkozott az új Apriliáról, amellyel elmondása szerint többször is a top6-ban végezne. A saját fejlődéséről is beszélt, külön kiemelve azt, hogy több kilót fogyott a könnyebb motorozás érdekében.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Nem sikerült jól a katari tesztidőszak az Aprilia versenyzőinek: Aleix Espargaro csak a 15., Scott Redding pedig mindössze a 22. helyet szerezte meg. Bár nem tudta megtörni az második számú Aprilia „átkát”, mégis elégedetten nyilatkozott a Pramac Ducatitól érkező brit motoros. A csapattársa tavalyi sikereit pedig külön kiemelte és megpróbálná megismételni azokat:

„Az idei motorban nagy potenciál rejlik. Sepangban és Thaiföldön összehasonlítottuk a régi modellel a motorunkat. Megbizonyosodtunk afelől, hogy jobb az új gépünk, mint a tavalyi” – mondta Redding, akit a Crash.net szakoldal idéz. „Alapvetően a 2017-es beállításokat használtuk, de Aleixcsel ellentétben nekem ezek nem váltak be. Neki sokkal több tapasztalata van az Apriliával, ráadásul nekem részben nehézséget okoz a testfelépítésem is, ami miatt a motorozási stílusom is teljesen más.”

„Szóval elkezdtünk kísérletezni, néha kockázatot is vállaltunk, hiszen az első fázis nagyon fontos volt nekem. Fel kellett fedeznem az összes lehetséges irányt és kiválasztani azt, amelyik a fejlesztéseink szempontjából a helyes út. Az első hatba akarom vinni az RS-GP-t. Tavaly Aleix megmutatta, hogy ez egy elérhető cél és szerintem az idei motorban még nagyobb a potenciál.”


A javulása egyik okául a súlyvesztést nevezte meg: „Fogytam egy kicsit. Nem volt könnyű, mert nem zsírtól, hanem izomtól kellett megszabadulnom. A tény, hogy az első pillanattól fogva kisebb kihívást jelentett az Aprilia, mint amihez korábban hozzászoktam, segített nekem. Kevesebb energiát igényel az, hogy motorozzak. Anyagbeszállítókkal is dolgoztam, hogy könnyítsünk a sisakomon és a bőrruhámon, amennyire csak lehet. Minden elvesztett kilogramm tizedeket is hozhat a pályán. Elégedett vagyok azzal, amit elértem így. A lehető legjobban felkészültem a bajnokságra.”

Írta: Krizsa Gergő; Fotó: Aprilia Racing


Hozzászólások