MotoGP

Redding a legjobb hatba kerülne az Apriliával

Bár az Aprilia brit motorosa nem szerepelt túl meggyőzően a sepangi teszten, hiszen a mezőny hátsó traktusában végzett, a Pramac Racingtől érkező versenyző ennek ellenére végre otthon érzi magát, s bízik benne, hogy a tavalyinál is erősebb eredményeket érhet el az olasz márka.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Egyelőre Scott Reddingre is érvényes a „második Aprilia átka”, hiszen a múlt heti sepangi teszten csupán a 23. legjobb időt motorozta, ezzel elődjéhez, Sam Loweshez hasonlóan jócskán elmaradt csapattársától, Aleix Espargarótól. A Gresini Racing új igazolása ennek ellenére bizakodó az előttünk álló szezonnal kapcsolatban – legalábbis ez derült ki az Aprilia által készített interjúból, amelynek magyar fordítását most mi is megosztjuk olvasóinkkal:
 
- Mit gondolsz az új Aprilia RS-GP-ről?
- A malajziai teszt egyfajta shakedown volt, hiszen megérkezett az új motor, és Jerez óta eleve nem mentem az Apriliával. Kezdetben, amikor egyszerűen csak a 2017-es beállításokat használtuk a 2018-as gépen, az nem működött nálam. Aleix számára ez nem jelentett nagy különbséget, de neki jóval több tapasztalata van az Apriliával. Ezen dolgoztunk, sőt még kísérleteztünk is, hogy végre kényelmesen érezzem magam a motoron. A háromnapos teszt végén elégedett voltam, mert megtaláltuk a megoldásokat, amelyeket használni fogunk a továbbiakban is, és ami még fontosabb, megtaláltuk az irányt, amerre tovább kell haladnunk a jövőben. Napról napra gyorsabb voltam és egyre jobban csökkentettem a hátrányomat az élmenőkhöz képest. Úgy érzem, még mindig sok terület van, ahol javulhatunk.
- Fiatal vagy, de már nagy MotoGP-s tapasztalatod van. Ez segít neked az új gép fejlesztésében?
- Van tapasztalatom, de nem gyári motorokkal. Megvan a képességem ahhoz, hogy érezzem a motort és elmagyarázzam az Apriliának, milyen irányba fejlesszenek. Most először kaptam meg a szükséges eszközöket ehhez, és ez nagyon motivál. Igazán otthon érzem magam itt. Eléggé egyedi a motorozási stílusom a többiekhez képest. Nagyobb és nehezebb vagyok, és most végre olyan irányba haladunk, amely megfelelő számomra is. Meglátjuk, mit tehetek.
 
- Mik az első benyomásaid a csapatról?
- Az első naptól kezdve jól érzem magam. Jó csapat van körülöttem, nagyon támogatók és pontosan azt csinálják, amire szükségem van. Azt hiszem, Sepangban már megtaláltuk az összhangot. A srácok kezdik megérteni, hogy mit szeretek a motoron, és hogy mi kell ahhoz, hogy gyors legyek. Úgy érzem, az egész Aprilia hisz bennem, és én erre vártam. Nagyon boldog vagyok, hogy ennél a csapatnál versenyezhetek.
 
- Mi a célod erre a szezonra?
- Az, hogy folyamatosan haladjak előre az Aprilia fejlesztésével, ehhez sokat kell tesztelnem az új motorral. A legjobb hatba akarom juttatni az Apriliát. Tavaly Aleix megmutatta, hogy elérhető ez az eredmény, és azt hiszem, hogy az új motorban még nagyobb a potenciál. Még mindig érkeznek új alkatrészek, mint például az új motorblokk. Pár tesztünk még van hátra, utána pedig a fő célom a motor versenyről versenyre való javítása, illetve az, hogy a lehető legversenyképesebb legyek.
 
Írta: Krizsa Gergő; Fotók: MotoGP Media


Hozzászólások