Superbike

Rea újabb két évre aláírt a Kawasakival

Hiába várták sokan, hogy a háromszoros Superbike-világbajnok esetleg átigazol a MotoGP-be, végül a legvalószínűbb forgatókönyv valósult meg: a brit motoros 2020-ig végéig a „zöldek” versenyzője marad.
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára!

Jonathan Rea számos a Hondánál eltöltött év után 2015-ben igazolt a Kawasakihoz, amellyel azóta valósággal letarolták a Superbike-világbajnokságot: zsinórban három világbajnoki címet szereztek, a brit motoros pedig a hétvégén Brnóban Carl Fogarty futamgyőzelmi örökrekordját is átadta a múltnak, és jó úton jár, hogy az idény végén az összetett elsőségek számában is egyenlítsen.

Az elmúlt néhány évben rendszeresen felmerült, hogy a sikerekre való tekintettel Rea kipróbálja magát a MotoGP-ben, s idén minden eddiginél erősebbek voltak az ez irányú pletykák: állítólag menedzsere még a Repsol Hondával is tárgyalt. Hétfő délelőtt azonban kiderült, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv lépett életbe: Rea 2020-ig végéig marad a Kawasakinál.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy a következő két évben is a Kawasaki Racing Team színeiben folytathatom” – nyilatkozta a vb-éllovas. „Már a tavalyi szezon vége óta beszéltünk az együttműködésünk folytatásáról, szóval jó, hogy mostanra mindent véglegesítettünk és így a 2018-as évad hátralévő futamaira koncentrálhatunk. Amióta megérkeztem 2014 végén, szívesen láttak a Kawasaki családjában, azóta pedig a legvadabb álmainknál is komolyabb sikereket értünk el. Itt szeretnék maradni.”

„Olyan természetesnek tűnik, hogy együtt írjuk ezt a hihetetlen történetet, de szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, hogy hisznek bennem. Még keményebben fogunk dolgozni azon, hogy továbbra is az élen legyen a ZX-10R a Superbike-vb-n. A legjobb csapat vesz körül engem, így biztos vagyok benne, hogy a vb-címért küzdhetünk”
– fogalmazott Rea. Azt még nem tudni, ki lesz a csapattársa a Superbike-vb legerősebb csapatánál: a közelmúltban főként Michael van der Mark neve merült fel Tom Sykes esetleges utódjaként, de a 2013-as világbajnok maradását sem lehet kizárni – igaz, őt meg épp a Yamahával hozták szóba.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások