Superbike

Rea: „Úgy tűnik, Alvaro sem legyőzhetetlen”

Váratlanul visszazárkózott az összetettben ducatis ellenfelére a Kawasaki négyszeres világbajnoka, aki ennek ellenére is csak a saját dolgával kíván foglalkozni.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Jonathan Rea két győzelemmel zárta a misanói hétvégét, s miután Alvaro Bautista bukott az utolsó versenyen, kettejük között 16 pontra olvadt a távolság a világbajnoki összetettben. Állhatna ennél is jobban a brit, csakhogy a Superpole-futamon egy roppant furcsa esést követően csak az ötödik helyen ért célba. A hétvége után erről is beszélt a BikeSportNews.com szakoldalnak:

„Az én hibám volt a sprintversenyen történt bukás, mert mindent beleadtam, hogy Alvaróval maradjak. Egyszerűen olyan sokat nyert a 6-os és 8-as kanyarok kijáratán, valamint a 10-esnél és az utolsó kanyarnál is, hogy csak a kanyarokban tudtunk időt hozni rajta. De már elfogadtam, hogy a második hely lesz a miénk, de mivel a határon mentem, minden megszokottnak érződött. Le kell most ezt nyelnem, mert ostoba hiba volt. Szerencsére vissza tudtam vágni a második versenyen aratott győzelemmel. Kissé letört voltam a sprintfutam után, mert sosem jó saját hibából eldobni egy versenyt, de jó érzés így visszaadni valamit a srácoknak.”

Az utolsó futamon a Puccetti Racing török motorosával, Toprak Razgatliogluval vívott nagy harcot: „Topraknak elképesztő volt a tempója, de azt is láttam, hogy kicsit szenved a motor elejével. Szóval a fejemben ott viaskodott a kisördög és a kisangyal: egyik azt mondta, hogy menjek rá a plusz öt pontra, mert fontos lehet, a másik meg azt, hogy jó a húsz pont, csak el ne essek.”

Ami a további esélyeket illeti, így vélekedett Rea: „Ugyanaz a sztori, mint mindig: a bajnokság még hosszú. Miután próbáltam Alvaróval menni a Superpole-futamon, láthattam, hogy rettenetesen nehéz felvenni jelenleg a versenyt azzal a csomaggal. Szóval a legjobb, amit tehetünk, hogy igyekszünk minden hétvégén kihozni a maximumot a ZX-10R-ből. Fantasztikus nap volt ez a Kawasaki számára, hiszen három motor is dobogóra állhatott – méghozzá a suzukai csapatunk!” – utalt arra a négyszeres világbajnok, hogy Leon Haslam lett a harmadik a szóban forgó viadalon, s épp ez a trió képviseli majd a „zöldek” színeit a július végi legendás nyolcórás versenyen.

Arra a felvetésre, hogy Bautista hibáinak köszönhetően zárkózott vissza a pontversenyben, így reagált a kawasakis: „Ez sajnálatos számára, de úgy tűnik, ő sem legyőzhetetlen. Persze mindig sokba kerül, ha az egyik versenyző hibázik, a másik pedig lecsap erre. Nem én nyertem meg a versenyt, pláne nem domináns formában, hiszen a leggyorsabb srác a sóderágyban volt, akárcsak a jerezi második futamon. Amikor azt hittük, minden kicsúszott a kezeink közül, most kicsit mégis visszatértünk a harcba. De továbbra is csak arra figyelek, hogy én mit csinálok.”

Fotó: Kawasaki Racing

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások