Superbike

Rea nem elég karizmatikus a WSBK technikai igazgatója szerint

Ezzel magyarázza a világbajnoki sorozat népszerűségének csökkenését Gregorio Lavilla. A Kawasaki britje mindeközben nem szeretné, ha úgy nyerné meg az idei vb-címet, mint a 2015-öst.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jonathan Rea 2015 óta dominálja a Superbike-világbajnokságot, s bár a szabályalkotók több módon is igyekeztek megfékezni a brit rémuralmát – elég csak a kevert rajtrácsra vagy a fordulatszámlimitre gondolnunk –, a kawasakis idén is nagy tempóban halad újabb világbajnoki győzelme felé. A mögöttünk hagyott hétvégén Portimaóban is duplázni tudott, amely után az Eurosport riportere arról kérdezte Gregorio Lavillát, a Dorna Superbike-vb-ért felelős technikai igazgatóját, hogy Rea-nek köszönhető-e a sorozat népszerűségvesztése, a szakember pedig érdekes választ adott:

„Vicces kérdés, mert egyes más bajnokságokban, ha van valaki, aki egyértelműen a legjobb, mindenki megpróbálja értékelni azt. Nálunk is megvan, ki a legjobb, de sajnos talán nem a legkarizmatikusabb figura, és lehet, hogy ez vezet ahhoz, hogy csökken az érdeklődés. Nem akarunk változtatni, csak azt próbáljuk meg elérni, hogy fair verseny legyen és a legjobb nyerjen. Ha az a helyzet, hogy mindig ugyanaz a motoros nyer, akkor gratulálunk neki.”

Rea mindenesetre már 116 pontos előnnyel rendelkezik Chaz Daviesszel szemben, ami azt jelenti, hogy a soron következő Magny-Cours-i állomáson egyetlen dobogós helyezéssel is bebiztosítaná negyedik összetett sikerét, amellyel utolérné Carl Fogarty rekordját. A brit ugyanakkor nem akarja azt, hogy úgy szerezze meg a címet, mint legelső alkalommal 2015-ben, amikor egy negyedik hellyel tette matematikailag biztossá a sikerét:

„A cél, hogy ott nyerjem meg a világbajnokságot, főként azért, mert a családom nagy része nem fog elutazni Argentínába. Van még hat futamon arra, hogy megnyerjem, de nem úgy akarom, mint azt 2015-ben csináltam. Szeretném jó eredménnyel bebiztosítani, és akár pontokat is veszíthetek, nem kell arra figyelnem, hogy őrizgessem az előnyömet, mert emlékszem, 2015-ben milyen borzalmas élmény volt, amikor megtörtént. Úgy nyertem meg a címet, hogy nem is álltam dobogón, kellett egy pár hónap, mire ez leülepedett. Tavaly viszont domináns győzelmet arattam a vizes pályán Magny-Cours-ban, az volt a legkülönlegesebb érzés a világon. Szóval megpróbálom így elérni, de végül is ez úgysem számít, senki sem fog emlékezni a stratégiára vagy arra, hogy mi történt” – idézi szavait a Motorsport.com.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások