Superbike

Rea: „Nagy csalódás nekem a sprintverseny”

A Superbike négyszeres világbajnoka továbbra sincs kibékülve az idei sorozat újításával, ugyanakkor azt mondja, egyetlen jó dolog van az új lebonyolítási rendszerben, hogy a szabadedzések időtartama megnőtt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Úgy tűnik, Jonathan Rea annak ellenére nem tud megbarátkozni az idei Superbike-vb új lebonyolítási rendszerével, hogy rövidesen Ausztráliában útjára indul a 2019-es szezon. A négyszeres világbajnok brit már nem először szólal fel a mostantól debütáló sprintverseny ellen. A Kawasaki motorosa szerint abszolút nem lehet megjósolni, hogy ezeken az általa csak félversenynek hívott harmadik futamok milyen változásokat fognak hozni a versenyzők és csapataik számára. Mint tudott, idéntől a szervezők beiktattak egy úgynevezett sprintversenyt is a vasárnapi programba, ami 10 körös lesz, és az eredeti pontoknak a felét kapják majd a helyezett versenyzők.

„Egyszerűen képtelen vagyok megszokni a sprintverseny gondolatát. Eleinte úgy véltem, a harmadik futam bevezetése mind nekünk, mind a közönségnek jó lesz, hiszen mi többet motorozunk, a nézők több küzdelmet láthatnak a pénzükért. Ám ami ebből lett, az maximum egy selejtező, ami ráadásul sehogy sem illik az eddigi hagyományokhoz. Fél táv, fél pont, teljesen megváltozik a rendszer. Nem titkolom, nagy csalódás nekem a sprintverseny” – jelentette ki Rea.

A négyszeres világbajnok szerint kár volt feláldozni ezért a 2017 óta megszokott rendszer.

„Egyetlen előnye ennek az egésznek, hogy a pénteki két szabadedzés legalább hosszabb lesz. Ugyan ez akár fárasztó is lehet a számunkra, de legalább arra is lehet időnk, hogy versenyszimulációt fussunk, és az itt nyert adatokat a hétvégén hasznosíthassuk” – tette hozzá a brit motoros.

Fotó: Worldsbk Média


Hozzászólások