Superbike

Rea: „Itt az ideje változtatni a bajnokság menetén”

A Kawasaki négyszeres világbajnoka úgy érzi, Imola jó lehetőséget kínál arra, hogy visszatérjenek a dobogó tetejére, de az eddigi futamokat letaroló Alvaro Bautista is extra motivált a Ducati hazai versenye előtt.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Alvaro Bautista az eddigi tizenegy futamból – az egyik asseni viadalt havazás miatt törölni kellett, ezért nem tizenkét versenyt rendeztek a négy forduló alatt – mind a tizenegyet megnyerte, míg Jonathan Rea sorban gyűjtötte mögötte a második helyet, mígnem a legutóbbi holland futamon leszorult a dobogó alsó fokára Michael van der Markkal szemben. Bár az ezüstös sorozat megszakadt így a brit számára, ennek ellenére is ő lehet az, aki megtöri a ducatis spanyol egyeduralmát, a négyszeres világbajnok pedig úgy érzi, Imola az ő pályája lehet. Két tény is kedvezhet neki: egyfelől Bautista egy néhány héttel ezelőtti tesztet leszámítva sosem ment az olasz pályán, másfelől pedig Rea kifejezetten erős Imolában, hiszen már háromszor is – 2014-ben még a Hondával, 2015-ben és tavaly pedig a Kawasakival – duplázni tudott.
 
„Négy forduló után megértettük és kielemeztük, hol is tartunk és hol kell fejlődnünk” – idézi Rea szavait a BikeSportNews.com. „Úgy érkezünk meg Imolába, hogy szeretnénk egy újabb lépést tenni előre motorozás és a gép teljesítménye szempontjából egyaránt. Hihetetlen a pálya, imádok Imolában versenyezni, hiszen óriási a történelme, versenyzői szempontból pedig élvezetes rajta a motorozás. Nagyon egyedi a rengeteg hullámzásával, és tényleg eggyé kell válnod a motoroddal, hogy itt a határon menj. Izgatottan várom az első edzést, hogy felmérhessük a teljesítményünket, hogy versenyképesek leszünk-e, amiben én biztos vagyok. Azon fogunk dolgozni pénteken a csapattal, hogy olyan motorunk legyen, amellyel harcba tudunk szállni. Imola egy olyan pálya, ahol versenyképesek lehetünk, tavaly nagyszerűen teljesítettünk, szóval úgy érzem, ez az a pontja a szezonnak, ahol megpróbálhatunk változtatni a bajnokság menetén. Imola jó lehetőséget kínál erre.”
 
Persze a világbajnokságot magabiztosan vezető Bautista sem hagyná magát, elvégre ez a Ducati hazai versenye, másfelől zsinórban aratott tizenkettedik győzelmével új rekordot állíthatna fel, átadva a múltnak Rea tavalyi csúcsát. „Két héttel ezelőtt lehetőségem volt tesztelni Imolában, ahol korábban soha nem versenyeztem. Rendkívül hasznos volt, mert így van legalább némi visszajelzésem a hétvége előtt. Kissé régi stílusú a pálya: nagyon szűk, számos kemény féktávval, viszont remek kombinációt alkotnak ezek a gyors kanyarokkal. Mindent figyelembe véve, egy élvezetes pálya, bár még azért jobban ki kell ismernem az íveket. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű lesz a hétvége, és remélem, olyan szintű versenyképességet mutatunk, mint eddig. Az Aruba csapat és a Ducati hazai versenye miatt egyértelműen a legjobb formánkat akarjuk mutatni és azt is kell mutatnunk!” – nyilatkozta csapata közleményében a spanyol.
 
Fotó: Kawasaki Racing


Hozzászólások