Superbike

Rea: „Elsősorban fejben kellett készen állnom a sikerre”

A Kawasaki négyszeres világbajnoka tizenegy versenyt követően tudta legyőzni Imolában az addig verhetetlennek tűnő Alvaro Bautistát. A brit motoros elárulta, önmagában kellett letisztázni, hogy mit kell tennie, hogy megforduljon a szerencse, és végre visszatérjen a győztes útra.
Korábban szinte verhetetlen volt Jonathan Rea, ám ahogy megérkezett a Superbike-világbajnokság mezőnyébe Alvaro Bautista, a gyári Ducati versenyzője, egyszerűen képtelen volt futamot nyerni a brit. Imolában aztán fordult a kocka, és az egyik kedvenc pályáján végre képes volt legyőzni a spanyolt, és a hátrányát 43 pontra csökkentette a világbajnoki pontversenyben. Ráadásul hazai pályáján tudta legyőzni a Ducati versenyzőit, ami az önbizalmának sem jött rosszul. Rea elárulta, a mostani sikerének egyik kulcsa az új hátsó abroncs volt.

„A motorom eddig is jól működött, csak néhány apróságon akartunk változtatni. Imolában például bevált az új Pirelli, amit hátul használtam, és ezzel jobb teljesítményre voltam képes, mert a motor még kiegyensúlyozottabb lett tőle. Főleg egy olyan pályán, mint amilyen az imolai, ahol nagyon fontosak a motorosok egyéni kvalitásai, ahol a nyomvonal bizonyos nehézségeivel kell megküzdened” – jelentette ki a négyszeres világbajnok.

Rea nagyon komolyan készült már arra, hogy végre idén is sikerüljön futamot nyernie, és hetek óta a fizikai felkészülés mellett rengeteget tett a pszichikai felkészülése érdekében is.

„Assen után egyre nőtt a motivációm, hogy végre győzni tudjak. Rengeteget gondolkodtam azon, hogy mi az, ami a sikerhez vezethet. Tudtam, hogy fejben el kell viselnem a rám nehezedő nyomást, és amint ezt a hétvégi eredmények mutatják, mindez sikerült is. Pontosan éreztem, hogy Imolában eljött a lehetőség, és sikerült meglovagolnom az esélyeimet. Csak azt sajnálom, hogy az időjárás közbeszólt, így nem triplázhattam. Utólag belátom, a szervezőknek igazuk volt, de a biztonságunk érdekében jó döntést hoztak. De biztos vagyok abban, hogy újra és újra megkapom az esélyt arra, hogy győzzek és harcba legyek a világbajnoki címért” – nyilatkozta Rea, aki tisztában van azzal, hogy Jerez nem lesz olyan kedvező számukra, mint Imola, de az elmúlt hétvégén aratott két futamgyőzelme bizonyította számára, hogy igenis legyőzhetőek a Ducatik, és verhető Bautista is.

Fotó: wsbk.com


Hozzászólások