Superbike

Rea: „Egyelőre nincs szó rivalizálásról Bautista és köztem”

Még csak egyetlen sprintversenyen csaptak igazán össze, ezt még korai lenne rivalizálásnak tekinteni, véli a négyszeres világbajnok, akit azonban feltüzel, hogy úgy tűnik, idén új komoly kihívója akadt.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Alvaro Bautista triplájával vette kezdetét a Superbike-világbajnokság 2019-es szezonja Phillip Islanden, ezzel megtört Jonathan Rea 11 versenyes győzelmi szériája. A három második helyet begyűjtő címvédő a hétvégi burirami forduló előtt beszélt erről a WorldSBK.com hasábjain: „Mindig is mondtam, hogy nem nyerhetünk örökké, lesz majd valaki, aki megjön és legyőz. Nyertem az előző négy évben, de talán eljött az ideje, hogy ez véget érjen. Úgy érzem, egyszerűen csak tovább kell dolgoznunk, rengeteg verseny van még hátra. Pere Ribával együtt tudjuk, hogyan kell ezt csinálnunk, voltunk már ilyen helyzetben korábban is. A téli felkészülésemen is változtattam és szintet lépett, folyamatosan motivációt kell találni, könnyű lenne egy vagy két vb-cím után visszavenni.”
 
A kawasakis arra is rámutatott, hogy tavaly is egy ducatis, név szerint Marco Melandri tarolt Ausztráliában – igaz, jóval kisebb fölénnyel –, a szezon végén mégis ő lett a világbajnok: „Tavaly elég messze voltunk Melandritól az első forduló után, aztán mégis közel 200 ponttal nyertük a bajnokságot, mert sosem éreztem úgy, hogy ’ez már megvan’. Ha legyőztek, mindig tovább dolgoztam. Élvezem a versengést, feltüzel. Most mindenki Alvaróról beszél, de várnunk kell még néhány futamot, hogy minden kiderüljön, például az, hogy a Yamaha, esetleg a BMW vagy a Honda felzárkózik-e. Ha visszaértünk Európába, akkor fogjuk átlátni az erőviszonyokat. Tisztelnünk kell, amit Alvaro elért Ausztráliában, de egyúttal motivál is minket.”
 
Arra a felvetésre, hogy máris kemény rivalizálásról lenne szó Bautista és közte, Rea így reflektált: „Én is érzem az izgatottságot azzal kapcsolatban, hogy rivalizálás alakulhat ki köztünk Alvaróval, de még csak egy futamon csaptunk össze! Nehéz lenne ezt rendes rivalizálásnak nevezni. Még csak egyetlen sprintversenyen harcoltunk egymás ellen. Úgy tűnik, elég erős és őt kell legyőzni Phillip Island után, de egyelőre nincs szó rivalizálásról. Amióta a Kawasakihoz csatlakoztam, de még a hondás időkben is Chaz Davies volt az egyik legkeményebb ellenfelem. Remek csatáink voltak a pályán, meg néhányszor azon kívül is.”
 
Maga Bautista, aki értelemszerűen vb-éllovasként érkezik meg Thaiföldre, így beszélt a burirami esélyekről: „Álomszerűen alakult az ausztrál hétvége, és nem is kívánhattam volna jobb bemutatkozást a Superbike-ban. Thaiföldön tavaly jó eredményt értem el a MotoGP-ben, szóval magabiztos vagyok, de Buriram azért más karakterisztikájú pálya Phillip Islandhez képest, mivel sokkal vegyesebb szektorokból áll. Egyértelmű, hogy nehéz lesz legyőzni a riválisainkat, ezért továbbra is koncentráltak maradunk, és keményen fogunk dolgozni a hétvégén. Ugyanakkor ugyanolyan hozzáállással utazunk Thaiföldre is, most már tudom, hogyan lehet ráérezni a motorra, szóval ugyanezt megpróbálom elérni ott is. A Panigale V4 még mindig egy vadonatúj gép, óriási benne a potenciál, de keményen kell dolgoznunk, hogy azt ki is aknázzuk. Nem tudom, hogy Buriram ducatis pálya-e vagy sem, meglátjuk.”
 
Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások