Superbike

Rea: Egy MotoGP-s sztár növelné a WSBK népszerűségét

A Superbike-világbajnokság egyeduralkodója szerint ugyan mindig is második számúak lesznek a nézők szemében, de egy Dani Pedrosa kaliberű versenyző átigazolása jót tenne a szériának.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Miközben a MotoGP egyik aranykorát éli a népszerűséget és az izgalmakat tekintve, és nagyon sok pályán majdnem telthát fogadja a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyét, addig a Superbike-világbajnokság egyre kevésbé kelti fel az emberek érdeklődését, amelyet a helyszíni nézőszámok csökkenése is ékesen bizonyít. Pedig a szervezők az utóbbi években a hétvégi időterv átalakításával, sőt a versenyformátum megváltoztatásával is igyekeztek vonzóbbá tenni a szériát, amelyet azonban 2015 óta a Kawasaki és elsődlegesen Jonathan Rea dominál. A negyedik címe felé menetelő brit Misanóban is duplázott, amikor pedig arról kérdezték, hogy miképp lehetne népszerűbbé tenni a WSBK-t, így felelt:

„Ez egy remek bajnokság. Nem mindig a legjobb versenyzők ülnek a legjobb motorokon, de úgy érzem, a Superbike egy nagyszerű hely. Ugyanakkor nagyon jó lenne, ha egy igazi sztár érkezne ide a MotoGP-ből. Nem olyanok, akik már befejezik a pályafutásokat vagy már nincs miért mindent beleadniuk. Ők mehetnek máshova is, mert itt jobb versenyzők vannak, mint a MotoGP-s mezőny végén” – magyarázta Rea, akinek szavait a Motorsport.com szakportál idézi. „Szükségünk lenne arra, hogy egy sztár jöjjön át ide a MotoGP-ből, és akkor a mi megítélésünk is javulna a közönség szemében: ’wow, ezek a srácok, mint Eugene Laverty, Chaz Davies, Tom Sykes vagy én, igazán gyorsak’.”

Rea konkrét versenyzőket is megnevezett, akik jót tennének a Superbike-világbajnokság népszerűségének – közülük Dani Pedrosa érkezése nem is teljesen kizárható, hiszen a spanyol jövője egyelőre nem tisztázódott, a Német Nagydíj csütörtöki napján tesz bejelentést. „Beszéltem erről a csapatmenedzseremmel, és nagyon jó lenne, ha egy olyan versenyző, mint Pedrosa vagy Iannone, átjönne a Superbike-ba. Vagy ha a Honda áthozná Crutchlow-t. Hihetetlen lenne, nagyobb presztízst adna a Superbike-világbajnokságnak. De persze százféle dolgot csinálhatnánk, valószínűleg akkor is csak második számúak lennénk a MotoGP mögött a nézők szemében és presztízs szempontjából. A MotoGP a motorversenyzés Formula-1-e, ez van.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások