Jegyek

Rajthoz tud-e állni Monteiro Kínában?

WTCR
Rajthoz tud-e állni Monteiro Kínában?
2017.10.09. 17:48
Mint az az elmúlt napokban kiderült, a Honda versenyzőjének barcelonai balesete súlyosabb volt az előzetes elképzelésekhez képest – már csak az a kérdés, hogy időben felépül-e a hétvégi versenyig.
 
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk! (x)

Tiago Monteiro szeptember elején szenvedett hatalmas balesetet a Circuit de Catalunya versenypályán tartott Honda-teszten, amely után két és fél hétig kórházban tartották. Bár a csapat nem osztott meg sok információt a portugál állapotával kapcsolatban, azt lehetett sejteni, hogy óriási volt a becsapódás. A túraautó-világbajnokság hivatalos honlapja az elmúlt napokban folyamatosan megosztott részleteket egy múlt héten készített videointerjúból, amelyben Monteiro először beszélt a spanyolországi bukásáról. Mint kiderült, a baleset súlyosabb következményekkel járt, mint azt előzetesen kommunikálták: már az első videóban is feltűnő volt, hogy valami nem stimmel a hondás pilóta szemével, a világbajnokságot vezető versenyző pedig el is ismerte, hogy gondjai voltak a látásával.

Az interjúsorozat negyedik, egyben elvileg utolsó epizódjából kiderül, hogy szerencsére Monteiro sérülései – beleértve a szemét érintőt is – nem véglegesek, így már csak az a kérdés, hogy fel tud-e épülni a most hétvégi ningbói futamokra. „Az orvosok az elejétől kezdve biztosak voltak benne, hogy a sérüléseim nem maradandók. Az a plusz nyomás, ami most az idegeket érinti a szememben, s emiatt problémáim vannak vele, csak átmeneti. A kérdés csak az, hogy meddig fog ez tartani, de átmeneti az állapot. Már Barcelonában biztosítottak erről, hogy csak idő kérdése a dolog” – nyilatkozta még múlt szerdán. „De mondtam nekik, hogy nincs túl sok időm, mert egy-másfél hónap múlva versenyem van, és arra készen kell állnom. Néhányan azt mondták, „meglátjuk”, mások viszont azt, hogy egyes problémáim gyorsabban gyógyulhatnak, így van esély rá, hogy ott legyek Kínában.”

„Lenyűgöző volt, hogy már négy-öt napnyi rehabilitáció alatt mennyit fejlődtem. Persze ez is veszélyes lehet, mert talán többet akarok csinálni, mint lehetne, de tíz nap múlva jön a kínai verseny, és szeretnék ott lenni. A teljes csapat támogat engem ebben. Az orvosok, a fizioterapeuták, a családom, mindenki és én is erre a célra gondolunk. Most már közeledünk ahhoz az időponthoz, amikor a testem elárulja, hogy tudok-e versenyezni vagy sem. De persze nemcsak a testem, hanem az orvosok fogják ezt megmondani nekem, hogy biztonságos-e rajthoz állnom. Ha a szervezetem nem épült fel teljesen vagy kockázatos lenne egy újabb ütés, akkor nem fognak engedni versenyezni, ami érthető is. De természetesen mélyen belül hiszem, hogy ott lehetek majd a rajtrácson”
– zárta gondolatait Monteiro, akire a napokban egy komoly orvosi vizsgálat vár tehát, amely során eldől, hogy indulhat-e Ningóban.
 

Fotó: Tiago Monteiro twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: