F1

Raikkönen: „Nem volt sebességünk, jókor jön a teszt”

Megtörtént az a csúfság az Alfa Romeo világbajnokával, hogy idén először pont nélkül maradt, ráadásul esélye sem volt a jó szereplésre Barcelonában. A finn pilóta úgy véli, a kedden kezdődő teszten kijavíthatják a hibáikat.
Noha maga Kimi Raikkönen is úgy nyilatkozott a barcelonai versenyhétvége előtt, hogy optimista, mert jó az autó, ráadásul az első komoly fejlesztési csomagot is bevethetik a katalán városban, az elmúlt futam egyik nagy vesztese a pont nélkül maradó Alfa Romeo lett. Már az edzéseken sem nyújtottak olyan teljesítményt, amit korábban megszokhattunk tőlük – vagy akár ugyanitt a téli tesztek alatt –, és először fordult elő, hogy a csapat pont nélkül maradt.

Kimi Raikkönen a 14. pozícióban végzett, és azon a véleményen volt, hogy gyorsan el kell felejteniük a barcelonai hétvégét, és az előttük álló tesztre kell koncentrálniuk.
 
„Ez egy olyan hétvége volt a csapat, de az én számomra is, amit nem tehetünk ki a kirakatba. Nem titok, csalódott vagyok, hiszen most fordult elő idén először, hogy pont nélkül maradtam. De a siránkozás helyett dolgoznunk kell, hogy kiderítsük, vajon mi okozta ezt a gyenge szereplést. Egyszerűen nem volt meg a sebességünk, ráadásul az elején, amikor megpróbáltam javítani a helyezésemen, ki is csúsztam. Kockáztattam, ezúttal azonban ez nem jött be. Nagy szerencse, hogy most tesztelhetünk ugyanitt, így megpróbálhatjuk kijavítani a hibáinkat, valamint fel tudunk készülni a következő versenyekre” – jelentette ki Raikkönen.

Fotó: Alfa Romeo


Hozzászólások