MotoGP

Rabat: „Most vagyok a legboldogabb a MotoGP-ben”

A hondás évek szenvedése után egyelőre magára találni látszik az Avintia Ducatinál a spanyol motoros, aki a sepangi teszt után elmondta, mennyire jól érzi magát új csapatánál és az új motorja nyergében.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Csalódáskeltő évei voltak eddig a királykategóriában Tito Rabatnak, a Marc VDS Hondánál eltöltött sikertelen idények után azonban a spanyol versenyző Ducatira váltott. A 2015-ös Moto2-es világbajnok a Desmosedici GP17-tel az összesített 12. helyet szerezte meg a sepangi teszteken és hét tizedmásodperccel maradt el a körrekordot futó Jorge Lorenzótól. Az eredménnyel természetesen ő is elégedett volt és jókedvűen értékelt:

„Nagyon boldog vagyok, mert nagyon jó volt ez a három tesztnap számunkra” – mondta a Reale Avintia Racing új pilótája a Crash.net szakoldalon megjelent nyilatkozatában. „Az első napon csak azzal foglalkoztam, hogy a téli szünet után is érezzem a motort és a gumikat. A második napon elkezdtünk megváltoztatni dolgokat a motoron és a harmadik napon mentünk rá a gyorskörökre, illetve megpróbáltunk egy hosszú etapot is futni. Ezen a hosszú etapon elestem, de a gyorskör kifejezetten jó volt. Az ötös kanyarban buktam és van is egy kis horzsolásom!”

Arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb különbség a Honda és a Ducati között, így felelt: „Nagyon más a két motor. Azt hiszem, más stílust is igényelnek, és ez versenyzőtől függhet, hogy jó vagy rossz. Nekem személy szerint a Ducati jobban tetszik. A motor mérete is jobb. Viszont nem lehet tudni Katarig, hogy mi a valós helyzet. Ha gyors vagyok a versenyeken is, akkor már lehet erről beszélni. Az viszont teljesen biztos, hogy gyorsabb voltam ezzel a motorral Jerezben és most Malajziában is. Ahogy már elmondtam, soha nem tudhatjuk az első futamokig a valóságot. Szóval most kiélvezem a pillanatot, hiszen egyértelműen most vagyok a legboldogabb a MotoGP-ben. Ideje felkészülnünk a thaiföldi tesztre.”
 
Írta: Krizsa Gergő; Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások