MotoGP

Puig: „Tudjuk, hogy Jorge nem lesz tökéletes állapotban Silverstone-ban”

Egy a spanyoléhoz hasonló sérülés és két hónapnyi kihagyás után ez nem is elvárható a Repsol Honda csapatmenedzsere szerint, ennek ellenére már várják az ötszörös világbajnok visszatérését.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Jorge Lorenzo még a Holland TT szabadedzésén szenvedett csigolyatörést, amely miatt nemcsak az asseni, hanem a sachsenringi, valamint a nyári szünetet követően a brnói és a spielbergi futamokat is kénytelen volt kihagyni. Az utóbbi három helyszínen a HRC tesztmotorosa, Stefan Bradl helyettesítette őt, a várakozások szerint a spanyol viszont a jövő hétvégén esedékes Brit Nagydíjon már ott lesz a mezőnyben – persze azt Alberto Puig Repsol-menedzser is tudja, hogy nem lesz tökéletes formában:
 
„Várjuk, hogy Silverstone-ban újra láthassuk Jorge Lorenzót, arra számítunk és abban bízunk, hogy fizikailag rendben lesz a sérülése után” – idézi Puig szavait a Crash.net szakoldal. „Tudjuk, hogy nem lesz százszázalékos állapotban: egy ilyen sérülés után és azt követően, hogy két hónapig nem motorozott, nehéz újra rátalálni a sebességre. Azt akarjuk, hogy motorozásra motiváltan térjen vissza a csapathoz, hogy visszajelzéseket adjon nekünk a fejlődéséhez.”
 
Az ötszörös világbajnok egyébként úgy is a figyelem középpontjába tudott kerülni a Red Bull Ringen, hogy ott sem volt a pályán, köszönhetően a pramacos átigazolásáról szóló pletykáknak. A legfrissebb hírek szerint Lorenzo már biztosította a Hondát a maradásáról, s maga Puig is úgy fogalmazott az Osztrák GP hétvégéjén, hogy nem tud a spanyol ellenkező szándékairól, így továbbra is tartják magukat a 2020 végéig szóló szerződéséhez. Lorenzo egyébként a szezon első hét futamán egyszer sem fért be az első tízbe a versenyen.
 
Fotó: Repsol Media


Hozzászólások