MotoGP

Poncharal: „Nem elképzelhetetlen, hogy Zarco nálunk marad”

Herve Poncharal bízik abban, hogy Johann Zarco 2018 után is náluk marad, amikor a Tech3 csapata már KTM-ekkel áll rajthoz a MotoGP-ben. A francia alakulat igazgatója szerint Zarco hiába érdemelte ki a lehetőséget, a gyári Yamahánál nem lesz hely a számára.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Tech3 csapata a 2019-es évtől kezdve KTM-motorokkal áll rajthoz a MotoGP-ben, az osztrákok pedig szeretnék leszerződtetni a francia alakulat jelenlegi motorosát, Johann Zarcót, aki jelenleg a mezőny egyik legkeresettebb versenyzője az átigazolási piacon. Miután azonban Herve Poncharalék ugyanolyan specifikációjú motort használhatnak jövőre, mint a gyári csapat, nem kizárt, hogy Zarco maradhat a Tech3 alkalmazásában.
 
„Johann és a menedzsere, Laurent Fellon minden lehetőséget meg fognak vizsgálni. Álomszerű lenne, ha jövőre is nálunk maradna, nem lehetetlen, hogy ez fog történni” – idézi Poncharal szavait a Motorsport.com szakoldal. „Jelenleg még nem tudom, mekkora erre az esély, de van rá sansz és nagyon örülnék, ha megtörténne. Szeretném ráhagyni a döntést, semmiképpen sem akarok rákényszeríteni olyasmit, amit megbánna.”
 
A Tech3 igazgatója tisztában van vele, hogy Zarco álma az, hogy a Yamaha gyári versenyzője legyen, csakhogy Maverick Vinales már aláírt a „hangvillásokkal” és Valentino Rossi is elismerte, hogy hamarosan hivatalosan is szerződést hosszabbíthat a japán gyártóval. „A tavalyi év vége óta mondogatom, hogy ha Johann nem kap teljes gyári támogatást és ülést 2019-től, akkor valami baj van ezzel a világgal.”
 
„Világos, hogy megérdemli a lehetőséget, másra már nincs is szüksége ahhoz, hogy végre a világbajnoki címért harcolhasson a MotoGP-ben. Egyre valószínűbb azonban, hogy ez nem fog megtörténni, azt hiszem, hogy titkon abban reménykedett, hogy Maverick máshova igazol vagy Valentino úgy dönt, hogy hamarabb befejezi. Habár még nem jelentették be, nem nehéz kitalálni, hogy maradni fog, így pedig Zarcónak nem lesz helye a Yamahánál.”

 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások