MotoGP

Poncharal: „Folger elérhetetlen, senkinek sem válaszol”

A Tech3 csapatfőnöke még Hafizh Syahrin szerződéshosszabbítása előtt beszélt arról, miért nem igazolná le a 2019-es idényre a német versenyzőt, aki tavaly náluk húzta a gázt.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Jonas Folger tavaly mutatkozott be a királykategóriában a Tech3 Yamaha színeiben, legjobb eredménye a hazai versenyén elért második helye volt. A Japán Nagydíj előtt aztán kiderült, hogy betegség miatt nem tud elutazni Motegibe, majd később a szezon összes további futamát kihagyta. Az orvosok Gilbert-szindrómát diagnosztizáltak nála, a német motoros gyógyulása pedig annyira nem haladt jól, hogy a télen bejelentette, hogy a teljes 2018-as idényt kihagyja. Helyére igazolta le Herve Poncharal Hafizh Syahrint, akivel múlt szerdán szerződést is hosszabbított az istálló, így jövőre is a maláj lesz az egyik versenyzőjük a Moto2-ből fellépő Miguel Oliveira mellett.

Még a bejelentés előtt felmerült, hogy az akkor már a KTM szatellit alakulataként induló Tech3 esetleg visszafogadná-e Folgert 2019-re, Poncharal szerint ez azonban több szempontból is elképzelhetetlen lett volna: „Nem tudom, Folger mit csinál. Az egyetlen dolog, amit tudok, hogy elérhetetlen. Voltak néhányan a Milwaukee-nál, akik fel akarták kérni őt, amikor Eugene megsérült, illetve akkor is próbálták elérni, amikor Schrötternek gondjai voltak… De akárki próbálta felvenni vele a kapcsolatot, senkinek sem sikerült, szóval pillanatnyilag nem szeretne válaszolni ezekre a megkeresésekre” – idézi a csapatmenedzser még Mugellóban elhangzott szavait a Crash.net szakoldal.

„Nagyon kedvelem Jonas Folgert, nagyra tartom a tehetségét. Annak ellenére választottam őt, hogy a paddock 90 százaléka azt mondta, hogy hülye vagyok, ne őt válasszam. Eléggé sikeres volt, de végül nem jött ki jól a lépés… Szóval nem tudok semmit Folgerről. Nem fogom leigazolni, mert először is, nincs is kapcsolatban velem, másrészt nem is mutatta annak jeleit, hogy visszatérne sem a médián, sem a barátain keresztül. Odajöhetett volna beköszönni. A szponzorunk is meghívta, hogy legyen ott a Sachsenringen nagykövetként, de nekik sem reagált, ez a helyzet. Ha vissza szeretne térni, nagy örömmel egyeztetek vele erről, de most nem fogom őt leszerződtetni. Ki vállalna be ilyen kockázatot? Tudjuk, hogy milyen szintet képvisel, de aztán lehet, hogy kihagy egy, két vagy akár több futamot… Nem könnyű helyettest találni olyankor.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások