MotoGP

Pol Espargaro „totálisan kikészült” a misanói versenyen

Úgy tűnik, némileg korai volt még a visszatérés a Brnóban megsérülő spanyol számára, aki azonban hangsúlyozta, hogy nem a KTM, hanem ő erőltette a San Marinó-i Nagydíjon való indulását.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Pol Espargaro még a Cseh Nagydíj bemelegítésén szenvedett kulcscsonttörést és gerincvelő-sérülést, amely miatt a brnói futamon, valamint a spielbergi és a silverstone-i versenyhétvégén sem tudott részt venni. Misanóban azonban visszatért a mezőnybe, de már pénteken jelezte, hogy komoly fájdalmai és problémái vannak a sérülése miatt. Vasárnap ennek ellenére rajthoz állt a versenyen, annak 17. körében azonban kiállni kényszerült. A leintést követően így értékelt a KTM motorosa:

„Totálisan kész vagyok” – idézi az ennél sokkal durvább kifejezést használó Espargaro szavait a Motorsport.com. „A kulcscsontom és az erőm hiánya miatt… A karom nagyon gyenge, a tricepszem különösen, az teljesen kikészült. Az, hogy öt hétig semmit sem csináltam a karommal, megviselte a testemet. Ez egy fizikai sport, különösen olyan körülmények között, mint amilyenek vasárnap fogadtak minket: túlságosan meleg volt számomra. Nem tudtam öt körnél többet megtenni a hétvége folyamán. A versenyen 16-ot teljesítettem, persze nem jó köridőkkel, de legalább megpróbáltam itt lenni, ami már egy jó dolog. Nyilvánvalóan vissza kell nyernem a megfelelő fizikai állapotomat, hiszen a stílusom is igen megterhelő, és ha azt nem tudom tökéletesen motorozni, akkor lassú vagyok.”

Espargaro hangsúlyozta, hogy nem a KTM – amelynek állandó tesztversenyzője, Mika Kallio is sérült (a helyére igazolták Randy de Puniet-t, aki a spanyol helyett indult volna a San Marinó-i Nagydíjon, amennyiben nem kap engedélyt az orvosoktól) –, hanem ő maga ragaszkodott a korai visszatéréshez: „Általában a csapat azt akarja, hogy addig otthon maradjunk, amíg teljesen fel nem épülünk. Mi, a versenyzők szoktunk úgy dönteni, hogy a lehető leghamarabb visszatérjünk, mert szükségünk van arra, hogy motorra ülhessünk. Ez volt a leghosszabb idő, amíg távol voltam a versenyzéstől, és éreztem is ennek a hatását. Fontos a motorosok számára, hogy versenyezzenek. Ha nem is tudtam befejezni a futamot, legalább a hétvégét teljesítettük, és ez nagyon fontos volt számomra.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások