MotoGP

Pol Espargaro kihagyja a thaiföldi tesztet

A KTM rövid közleményben tudatta, hogy spanyol versenyzőjük hétfőn műtéten esett át, vélhetően a Sepangban elszenvedett bukásának következményeként, s emiatt kihagyni kényszerül a most hétvégi gyakorlást.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Pol Espargaro még a január végi sepangi teszt második napján szenvedett óriási balesetet: a spanyol versenyző saját bevallása szerint a hátsó hosszú egyenes végi féktávon esett el, és nagyjából 250 km/h-s tempónál találta el a falat a külső íven. A KTM motorosa az utolsó napon már nem is gurult ki a pályára, s bár akkor még viszonylag optimistán fogalmazott, hiszen nem volt törése, most úgy tűnik, nem úszta meg sérülés nélkül az incidenst.
 
Az osztrák gyártó ugyanis nemrég közleményben számolt be róla, hogy Espargaro kénytelen kihagyni a most hétvégi thaiföldi tesztet, miután sérvet diagnosztizáltak nála az L4-es csigolyánál, ez pedig vélhetően a malajziai baleset következménye. Szerencsére azonban a KTM-es már túl is esett egy sikeres műtéten: hétfőn Barcelonában operálták meg a spanyolt, aki remélhetőleg a március eleji, katari gyakorláson már ismét együtt körözhet a mezőnnyel.

Fotó: KTM Media Library


Hozzászólások