MotoGP

Pol Espargaro biztosan kihagyja az Osztrák GP-t

A KTM spanyol versenyzője nem tudja vállalni az ausztriai megmérettetést sem, miután Brnóban a vasárnapi bemelegítésen bukott és kulcscsonttörést szenvedett.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Mint ismert, Espargarónál bal kulcscsonttörést diagnosztizáltak az orvosok, de miután további vizsgálatokra átszállították Barcelonába, megállapították, nem lesz szükség műtéti beavatkozásra. Ennek ellenére nem lesz versenyre alkalmas állapotban a KTM hazai futamának számító, a Red Bull Ringen rendezett fordulóra.

„Polt megvizsgálták Barcelonában hétfő reggel, és arról a pozitív hírről számolhatunk be, hogy nem lesz szükség műtétre, mert nem tört el teljesen a kulcscsontja” – nyilatkozta a KTM csapatmenedzsere, Mike Leitner a motorsport.com oldalán. „Más csontjai és gerince sem sérült. A héten még részt vesz egy ellenőrzésen, miután a duzzadása csökkent. Polnak pihenésre van szüksége, mi pedig közben ellenőrizzük az állapotát arra az esetre, ha nagyon fájna a nyaka. A hét végéig korházban marad, így biztosan nem lesz ott a spielbergi Osztrák GP-n.”

Felmerült a kérdés, hogy kivel helyettesítik majd a spanyol motorost, de Leitner már Brnóban 99 százalékos biztonsággal utalt arra, hogy egyedül Bradley Smith gurul majd pályára Ausztriában, miután Mika Kalio is a Sachsenringen elszenvedett sérüléséből lábadozik.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások