Formula-E

Piquet távozik a Jaguartól és a Formula-E-ből

Azok után, hogy a jelenlegi szezonban eddig egyetlen pontot sikerült összekaparnia, a széria első bajnoka és csapata közös megegyezéssel búcsút mondtak egymásnak, méghozzá azonnali hatállyal.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Nelson Piquet Jr. remekül kezdte karrierjét a Formula-E-ben, hiszen rögtön az első szezonban bajnok lett. Azóta azonban egyszer sem tudott dobogóra állni, ráadásul a jelenleg is tartó 2018/2019-es idény eddigi hat versenyén csupán egyetlen pontot szerzett, miközben csapattársa, Mitch Evans már 36 egységnél jár. A legutóbbi Sanya ePrix-n például az utolsó pozícióba kvalifikált a korábbi háromszoros F1-es világbajnok fia, a futamon pedig ütközött és kiesett.

Talán ez is közrejátszott abban, hogy azonnali hatállyal elválnak az útjai a Jaguar Racinggel, sőt Piquet a Formula-E-t is elhagyja. „Élveztem a Jaguarral való közös munkát az elmúlt másfél szezonban, de az ötödik idény nem hozta a csapattal közös elvárásainkat. Egy héten belül elkezdem a brazil Stock Car bajnokságot, így arra fogok koncentrálni 2019-ben. Továbbra is szenvedélyesen szeretem a Formula-E-t, hiszen a kezdetek óta a tagja voltam és én nyertem az első bajnoki címet. A legjobbakat kívánom a Jaguarnak a szezon hátralévő részére” – fogalmazott a brazil.

Piquet azonnali kiszállása révén kettővel kevesebb brazil lesz majd a római rajtrácson, hiszen Felipe Nasr is visszaadja a Dragon Racing autóját Maximilian Günthernek – igaz, mindezt egy másik versennyel való ütközés miatt teszi, így ő alighanem visszaül majd az olasz futam után. Visszatérve a Jaguarhoz: már azt is bejelentették, hogy a korábban a DS Virgin színeiben az elektromos sorozatban már versenyző Alex Lynn lesz a továbbiakban Evans csapattársa.

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások