MotoGP

Petrucci nem szeretne Dovizioso ellensége lenni

A Ducati gyári alakulatának szerzeménye egyelőre kiváló kapcsolatot ápol kétszeres vb-ezüstérmes honfitársával, aki szintén remekül érzi magát a Pramac Racingtől érkező kollégája oldalán.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo két szezont töltött el egymás mellett a Ducatinál, de különösen a második idény nem volt mentes a csapaton belüli feszültségektől: a két versenyző, akik korábban már a 250 köbcentis kategóriában is egymás riválisai voltak, többször is szócsatába keveredtek a sajtóban. Lorenzo azonban átigazolt a Repsol Hondához, a helyére pedig Danilo Petrucci érkezett, akivel egyelőre remek kapcsolatot a bolognaiaknál maradó honfitárs. Petrucci célja az, hogy abban az esetben, ha kiéleződne közöttük a versenyfutás, akkor is megmaradjon a jó viszony:

„Dovi és én nagyon jó barátok vagyunk, nagyon tisztelem őt személyes szinten, versenyzőként pedig még jobban, mivel látom az adatokból, hogy olyanokat csinál, amelyet szívesen leutánoznék” – idézi Petruccit a Motorsport.com szakportál. „Idén télen együtt edzünk, őszintén beszélünk egymással, és szeretnénk elkerülni, hogy ellenségek legyünk. Megpróbálunk együtt dolgozni, miközben derűs a hangulat a bokszban: gyakran átjön az én oldalamra, és én is átmegyek az övére. Büszke vagyok rá, hogy engem akart maga mellé jövőre.”

Bár Dovizioso szerint négy tesztnap után nehéz még felmérni, Petrucci mit tud hozzátenni a gyári istállóhoz, kettejük viszonyával kapcsolatban hasonlóan nyilatkozott: „Egy változás esetén mindig vannak pro és kontra érvek. Mindig különleges, ha egy Lorenzóhoz hasonló bajnok van a csapatban, de ilyenkor előfordulhatnak olyan helyzetek, amelyek kevesebb pontot eredményeznek, mint más esetben. Danilóval Malajziától kezdve még többet fogunk dolgozni, de már most jó a kapcsolat közöttünk és boldogan beszéljük meg egymással a részleteket. Mindig jó egy ilyen viszony, hiszen így tudunk javítani a dolgokon. Ha így tudunk együtt dolgozni, az mindkettőnk számára kedvező.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások