Jegyek

Petrucci fejében megfordult, hogy elengedje Doviziosót

MotoGP
Petrucci fejében megfordult, hogy elengedje Doviziosót
2017.09.10. 19:31
A Pramac Racing motorosa szeretne segíteni honfitársának a vb-címért folytatott küzdelemben, de úgy érezte, egy utolsó körös nem festene jó képet a MotoGP-ről. Az olasz beszélt a Marquez elleni csatájáról is.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Jorge Lorenzo korai kiesése után Danilo Petrucci állt az élre a MotoGP esős San Marinó-i Nagydíjának, Marc Marquezt és Andrea Doviziosót azonban nem tudta leszakítani magáról. A végére ketten maradtak a spanyollal, aki az utolsó körben meg is előzte őt, így sokakban felmerült, hogy a pramacos esetleg átadja a második helyet a világbajnoki címért küzdő márkatársának – főleg azok után, hogy Petrucci pár napja maga nyilatkozta azt, hogy szeretne segíteni a ducatisnak. Végül azonban a pramacos megőrizte a második helyét – a leintést követően így nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

„Őszintének kell lennem: megfordult a fejemben” – mondta az elengedésről Petrucci, akit a Motorsport.com idéz. „Reméltem, hogy Andrea közelebb van, de úgy gondoltam, most a segítségem nélkül is tud a vb-címért harcolni. Jobban örülök majd neki, ha a következő versenyeken még fontosabb leszek számára. Gondoltam rá, de egészen a harmadik szektorig megpróbáltam visszaelőzni Marcot. Figyeltem, és elég sok kockázatot vállalt, szóval úgy voltam vele, hátha az egyik kanyarban szélesen fordul, és akkor bepróbálkozhatok. De nem hibázott.”
„Nem hiszem, hogy egy utolsó körös helycsere jó fényt vetett volna a bajnokságra. Mindannyian azért vagyunk itt, mert harcolunk valamiért. Csütörtökön azt mondtam, hogy szeretnék segíteni Dovinak a bajnokságban, de szerintem nem festett volna jó képet a sorozatról, ha az utolsó kanyarban elengedem” – vélekedett Petrucci. Maga Dovizioso egyébként a következőket mondta az esetleges gesztussal kapcsolatban: „Szerintem helyes döntést hozott. Hihetetlen versenyt futott, és jó érzés a dobogó második fokán látni.”

Petrucci karrierje során már nem először került közel első győzelmének megszerzéséhez, de úgy érzi, Marquez ellen ma nem volt esélye a fináléban: „Nagyon bíztam benne, hogy a bajnokságot szem előtt tartva nem fog megtámadni, és többször is próbáltam elhúzni. Figyeltem az óriáskivetítőt és a bokszutcai táblámat is, de végig legfeljebb hat-hét tizedre volt tőlem. Szóval hiába húztam keményen a gázt, vissza tudott zárkózni. Gondoltam rá, hogy előre engedem Marcot, hogy ő diktálja a tempót, de a bemelegítésen erősebb volt. Féltem, hogy így kikapok tőle, ezért inkább megpróbáltam végig elöl menni. Elképesztő utolsó kört futott. Kicsit szomorú vagyok a második hely miatt, de nem bánok semmit, mert az egész versenyen próbálkoztam, de nagyot ment a végén, így megérdemelte a győzelmet” – fogalmazott az olasz versenyző.

Fotók: Ducati Corse; MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: