Jegyek

Pernat: „A Ducatinak vissza kellene szereznie Stonert”

MotoGP
Pernat: „A Ducatinak vissza kellene szereznie Stonert”
2012.05.09. 20:51
A Pramac Ducati sportigazgatója, Carlo Pernat a szokásos futamértékelő nyilatkoztában, amelyet az olasz gpone.com motoros oldalnak szokott adni, elmondta, hogy a Ducati helyében egy zsák pénzt kínálva megpróbálná visszaszerezni Stonert.
 
„Stoner estorili győzelme olyan volt, mint egy egyetemi előadás. A verseny elején meglépett és képes volt egy kisebb előnyt felépíteni magának, amelyet aztán az egész futam alatt tartani tudott. Ez kívülről igen könnyűnek tűnik, azonban csak néhány versenyző képes erre a világon: Agostini csinált hasonlót, Rossi, valamint Max Biaggi. Rajtuk kívül persze még Stoner. Mindezeken felül én azt láttam, hogy amikor Lorenzo áthaladt a célvonalon, igen fáradt volt. Véleményem szerint pszichológiailag Jorgének jóval keményebb vereség volt az estorili, mint a jerezi. A dolgok Pedrosa számára sem mennek olyan rosszul, azonban neki mindig van valami apróbb problémája. Ettől függetlenül nyilvánvaló, hogy hárman kiemelkednek a mezőnyből. A dobogós helyeken Stoner, Lorenzo és Pedrosa osztozik és ez nem lesz másként az év hátralévő részében sem. Mindenképpen ki kell még emelni Doviziosot, aki Crutchlow-val és Spies-szel harcban van a Yamaha gyári versenyzőüléséért. Ami Spies-t illeti: Talán a holdon jár, vagy ki tudja, de az biztos, hogy egyelőre nem jött be neki a nyolcszázasokról ezres motorokra való váltás.” – magyarázta Carlo Pernat, majd kitért természetesen a Ducati és Valentino Rossi teljesítményére is:
  Stoner 2010-es aragóni győzelme a Ducati utolsó diadalainak egyike

„Számomra egyszerűen hihetetlen volt azt hallani Valentinotól, hogy boldog és elégedett, pláne azok után, hogy huszonnyolc másodperccel maradt el az elsőtől. Ha én a Ducati vezetője lennék, akkor megpróbálnám visszaszerezni Stonert, mégpedig úgy, hogy egy óriási összeget ajánlanék neki. Persze talán bizonyos okoknál fogva ez nem valósulna meg, azonban sosem lehet tudni. Egyszerűen mindenki tart attól, hogy felüljön a Ducatira. Ha én a helyükben lennék, akkor megpróbálnám Stonert visszaszerezni.” – mondta Pernat, aki rátapintott a lényegre, hiszen gondoljunk csak bele, hogy ha a többi versenyző azt látja, hogy Stoneren kívül senki sem tudott boldogulni a Ducatinál, ráadásul még egy Valentino Rossi sem, akkor kinek lesz elég mersze ahhoz, hogy megpróbálkozzon egy ekkora rizikófaktorral rendelkező alakulattal. Persze ha a Hondánál, valamint a Yamahánál minden hely elkel, akkor a prototípus csapatok közül már csak a Ducatinál fogadná nyitott ajtó az adott pilótát. Ezen azonban elég lesz akkor törnünk a fejünket, ha már Rossi nem lesz a csapatnál. Legyen ennek az oka visszavonulás, illetve eligazolás.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: