Jegyek

Pernat: „A Ducatinak vissza kellene szereznie Stonert”

MotoGP
Pernat: „A Ducatinak vissza kellene szereznie Stonert”
2012.05.09. 20:51
A Pramac Ducati sportigazgatója, Carlo Pernat a szokásos futamértékelő nyilatkoztában, amelyet az olasz gpone.com motoros oldalnak szokott adni, elmondta, hogy a Ducati helyében egy zsák pénzt kínálva megpróbálná visszaszerezni Stonert.
 
„Stoner estorili győzelme olyan volt, mint egy egyetemi előadás. A verseny elején meglépett és képes volt egy kisebb előnyt felépíteni magának, amelyet aztán az egész futam alatt tartani tudott. Ez kívülről igen könnyűnek tűnik, azonban csak néhány versenyző képes erre a világon: Agostini csinált hasonlót, Rossi, valamint Max Biaggi. Rajtuk kívül persze még Stoner. Mindezeken felül én azt láttam, hogy amikor Lorenzo áthaladt a célvonalon, igen fáradt volt. Véleményem szerint pszichológiailag Jorgének jóval keményebb vereség volt az estorili, mint a jerezi. A dolgok Pedrosa számára sem mennek olyan rosszul, azonban neki mindig van valami apróbb problémája. Ettől függetlenül nyilvánvaló, hogy hárman kiemelkednek a mezőnyből. A dobogós helyeken Stoner, Lorenzo és Pedrosa osztozik és ez nem lesz másként az év hátralévő részében sem. Mindenképpen ki kell még emelni Doviziosot, aki Crutchlow-val és Spies-szel harcban van a Yamaha gyári versenyzőüléséért. Ami Spies-t illeti: Talán a holdon jár, vagy ki tudja, de az biztos, hogy egyelőre nem jött be neki a nyolcszázasokról ezres motorokra való váltás.” – magyarázta Carlo Pernat, majd kitért természetesen a Ducati és Valentino Rossi teljesítményére is:
  Stoner 2010-es aragóni győzelme a Ducati utolsó diadalainak egyike

„Számomra egyszerűen hihetetlen volt azt hallani Valentinotól, hogy boldog és elégedett, pláne azok után, hogy huszonnyolc másodperccel maradt el az elsőtől. Ha én a Ducati vezetője lennék, akkor megpróbálnám visszaszerezni Stonert, mégpedig úgy, hogy egy óriási összeget ajánlanék neki. Persze talán bizonyos okoknál fogva ez nem valósulna meg, azonban sosem lehet tudni. Egyszerűen mindenki tart attól, hogy felüljön a Ducatira. Ha én a helyükben lennék, akkor megpróbálnám Stonert visszaszerezni.” – mondta Pernat, aki rátapintott a lényegre, hiszen gondoljunk csak bele, hogy ha a többi versenyző azt látja, hogy Stoneren kívül senki sem tudott boldogulni a Ducatinál, ráadásul még egy Valentino Rossi sem, akkor kinek lesz elég mersze ahhoz, hogy megpróbálkozzon egy ekkora rizikófaktorral rendelkező alakulattal. Persze ha a Hondánál, valamint a Yamahánál minden hely elkel, akkor a prototípus csapatok közül már csak a Ducatinál fogadná nyitott ajtó az adott pilótát. Ezen azonban elég lesz akkor törnünk a fejünket, ha már Rossi nem lesz a csapatnál. Legyen ennek az oka visszavonulás, illetve eligazolás.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
 
race.com
 
Kövess minket!
youtube facebook twitter rss
Hozzászólások
Utolsó: 2015.04.19. 15:46
11 db
Utolsó: 2015.04.19. 14:35
4 db
Utolsó: 2015.04.19. 13:53
19 db
Utolsó: 2015.04.19. 13:15
39 db

VR46 shop
Pálya információ
MotoGP Superbike WTCC
2015. Április 19. 21:00
Argentin Nagydíj
Autódromo Termas de Río Hondo

Épült: 2008
Teljes hossza: 4805m
Szavazás
Ki lesz a MotoGP 2015-ös világbajnoka?
Marc Marquez (Repsol Honda)
Valentino Rossi (Movistar Yamaha)
Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha)
Dani Pedrosa (Repsol Honda)
Andrea Dovizioso (Ducati Team)
Andrea Iannone (Ducati Team)
Pol Espargaro (Tech3 Yamaha)
Aleix Espargaro (Suzuki Team)
más
VB Ranglista
MotoGP Superbike Supersport WTCC
Poz. Pilóta Márka Pont
1. V. Rossi Yamaha 41
2. A. Dovizioso Ducati 40
3. M. Marquez Honda 36
4. A. Iannone Ducati 27
5. J. Lorenzo Yamaha 26
6. B. Smith Yamaha 18
7. C. Crutchlow Honda 18
8. A. Espargaro Suzuki 13
9. D. Pedrosa Honda 10
10. D. Petrucci Ducati 10
banner
Formula.hu hírek
Tesztmotor.hu hírek
MotoGP.com news
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2015  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: