MotoGP

Pedrosa szerint a tempója akár a győzelemhez is elég lett volna

A spanyol versenyző a Buriramban tapasztalt nehézségeiről, valamint a versenyen hirtelen megjelenő erős tempójáról is nyilatkozott.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Dani Pedrosa idén talán a thaiföldi versenyen tűnt a legerősebbnek. A hondás ugyan rendkívül rosszul rajtolt, ám a versenytempója alapján még akár a győzelemre is lehetett volna esélye. Végül aztán, amikor már majdnem felzárkózott az élboly végére, elesett és ezzel elszállt a futamgyőzelem reménye. Pedrosa csalódottan nyilatkozott a futam első felén tapasztalt problémáiról. Szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Mindenképpen a kemény abroncsot kellett feltenni hátulra, ami egy komoly hátrányt jelentett a futamon. Számomra szinte lehetetlen volt optimális hőmérsékletre melegíteni ezt a gumit. Amíg a többiek a rajtrácson tették fel a gumit, nekem kellett mennem két extra kört a rajt előtt és az indulás után is kellet öt kör, hogy egyáltalán megtisztítsam a gumit. A többiek tapadása sokkal jobb volt, így nagy hátrányba kerültem.”

„A kuplunggal is problémám adódott, így borzasztóan rajtoltam, ráadásul az első kanyarban nem voltam elég kemény és Miller beugrott mellém, emiatt pedig mindketten leszaladtunk a pályáról. Ez a hiba a következő egyenesben még több pozícióvesztést okozott, hiszen nem tudtam jól kigyorsítani. Nagyjából négy másodpercet buktam az első körökben, de aztán egész jó tempóban motoroztam. Sajnos ez a pozitív rész egy bukással ért véget, ami elkerülhető lett volna, ha jó a rajtom, de ez senkit sem érdekel.”


A spanyol versenyző ezenkívül a hirtelen jött erős tempójáról, valamint a bukásáról is beszélt: „Nagyon nagy erőfeszítésbe került, hogy visszajöjjek és nagyon nyomtam, aminek bukás lett a következménye. Folyamatosan közeledtem a többiekhez, de aztán elvesztettem a motor elejét és elestem. Éreztem, hogy akár a győzelemhez is elégséges tempóm lett volna, de természetesen ezt nem tudhatjuk, mert meg kellett volna előznöm a srácokat. Nem tudom, hogy mi lehetett volna a vége, de minimum olyan tempóm volt, mint az élen állóknak.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások