Jegyek

Pedrosa nem akart bajt, így Stonerrel együtt állhatott...

MotoGP
Pedrosa nem akart bajt, így Stonerrel együtt állhatott a dobogón
2012.06.17. 19:58
Hirtelen bevillant egy kép Dani Pedrosának, amikor éppen csapattársát, Casey Stonert üldözte a Brit Nagydíj 2. helyéért, és a képen mindkét Repsol-Honda a földön volt. Ekkor vett vissza a spanyol, és hagyta, hogy békességben beérjenek a második és harmadik helyen.
 
Pedrosa szerint egyre sürgetőbb a vibráció megoldása, különben nem fognak tudni mit kezdeni a Yamahával. Stoner hátsó gumija igen hamar tönkrement, amikor leszállt a motorról az volt az első dolga, hogy ránézett a gumira. Nem örült a látványnak.
 
Casey Stoner, 2. helyezés
„Nem volt valami nagyszerű versenyünk, már a verseny elején aggodalomra adott okot a Yamahák tempója. Három kör elteltével a motor valamiért nem ment jól, bal oldalon a gumi szinte azonnal teljesen tönkrement. Az volt a tervem, hogy az élre török, feltartom őket, de Bent nehéz volt megelőzni, aztán egy kisebb hibát ejtett, akkor sikerült elosonnom mellette. Tudtuk, hogy nem olyan jó a tempónk, és gyorsan utolérnek, ezért míg az élen voltam, mindent beleadtam. A gumi peremén nem volt meg a kellő tapadás, emiatt sokat vesztettünk a kanyarok közepén, ezért a féktávon kellett spórolni és a kigyorsításon még jobbnak lenni, ami nem volt egyszerű feladat. Ha a tapadásunk jó lett volna, győzelemre törhettünk volna, de a futam után megnéztem a hátsó gumit, és valami nyilvánvalóan nincs jól a motorral.”
 
Dani Pedrosa, 3. helyezés
„Vegyes érzéseim vannak. Örülök, hogy dobogóra léphettem ezen a pályán, több okból is: itt mindig sokat bajlódtam, az időjárási körülmények miatt nem volt egyszerű beállítani a motort, és a rajtom sem volt a legjobb. Az első kör végén hetedik voltam, de sikerült nyugodtnak maradnom és körről körre gyorsabb lettem, jó ritmusban tudtam motorozni. Láttam, hogy Jorge jön mögöttem, majd el ment mellettem, én közben pedig megelőztem Doviziosót, Bautistát, Spiest és Casey-t is utolértem, aki akkor másodikként ment. Kétszer próbáltam megelőzni, de mindig el tudott húzni egy picit. Aztán az utolsó sikánban is nekiduráltam magam, de akkor bevillant egy kép, mindkét Repsol-Honda a földön volt, ezért inkább maradtam a harmadik helyen. Jó dolog, hogy mindketten dobogóra állhattunk, már csak azért is, mert ez volt a csapat első versenye az új első gumikon, csak a bajnokságunknak nem tett jót ez az eredmény. Muszáj megoldanunk a vibrációs gondjainkat, mert Jorge per pillanat túl erős a Hondáknak.”
Írta: Vér Viktória

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
 
race.com
 
Kövess minket!
youtube facebook twitter rss

VR46 shop
Pálya információ
MotoGP Superbike WTCC
2015. Szeptember 13. 14:00
San Marinói Nagydíj
Misano World Circuit

Épült: 1969
Teljes hossza: 4226m
Szavazás
Milyen büntetést érdemelne Niccolo Canepa a 2013-as mugellói incidensért?
börtönbüntetést
örökös eltiltást
néhány éves eltiltást
pénzbüntetést
semmit, nem szándékosan okozta a balesetet
VB Ranglista
MotoGP Superbike Supersport WTCC
Poz. Pilóta Márka Pont
1. V. ROSSI Yamaha 236
2. J. LORENZO Yamaha 224
3. M. MARQUEZ Honda 159
4. A. IANNONE Ducati 150
5. A. DOVIZIOSO Ducati 120
6. B. SMITH Yamaha 115
7. D. PEDROSA Honda 102
8. D. PETRUCCI Ducati 83
9. P. ESPARGARO Yamaha 81
10. C. CRUTCHLOW Honda 74
Formula.hu hírek
Tesztmotor.hu hírek
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2015  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: