MotoGP

Pedrosa elmondta, mi az oka a szenvedésének

Bár Misanóban valamelyest jobban szerepelt a szezon korábbi részéhez képest, hiszen hatodikként ért célba, a spanyol úgy érzi, az élbolyhoz képest még mindig nagy a lemaradása.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Dani Pedrosa idén még nem állhatott dobogóra, azaz immár zsinórban 12 futamot teljesített pódium nélkül, ami a leghosszabb ilyen széria a spanyol MotoGP-s karrierje során. A Repsol Honda motorosának így már csak hat versenye van rá, hogy nyerjen a királykategóriában, és úgy vonulhasson vissza a szezon végén, hogy elmondhatja magáról, hogy sorozatban 17 idényen keresztül tudott legalább egy nagydíjat nyerni minden évben.

Bár ez most még elég messzinek tűnik, a KTM-mel a tesztpilótai állásról sajtóhírek szerint már megállapodó motoros tudja, miben kellene javulniuk ahhoz, hogy felvehessék a harcot a legjobbakkal: „Ha a Yamahákhoz, a Suzukikhoz vagy néhány másik Hondához hasonlítom magam, akkor még mindig jobb beállításokra lenne szükségem, hogy rátaláljak a kanyartempómra. Igazából minden hétvégén ezt keressük, de úgy tűnik, nem tudjuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt ahhoz, hogy hatékonyabb legyen a motorozásom.”

„Túl messze vagyunk az élbolytól, pedig annak elérése a célom. A mostani futamon nagyjából hét tizeddel mentek gyorsabban körönként egy ilyen rövid pályán, ami túl sok. Úgy érzem, nem számít, milyen pályán vagyunk, mindenhol a motor beállításával van probléma. Szóval meglátjuk, Aragónban sikerül-e a megfelelő irányba változtatnunk rajta”
– idézi Pedrosa szavait a Crash.net szakoldal.

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások