MotoGP

Pedrosa: „Elképesztő volt élőben látni Marc mentését”

A repsolos csapattárs a legjobb helyről nézhette végig, ahogy később vb-címet szerző kollégája újabb parádés mentést mutat be Valenciában. A spanyol arról is beszélt, hogyan nyerte meg a futamot.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Dani Pedrosa a valenciai szezonzáró jelentős részét csapattársa, Marc Marquez mögött töltötte: ez előbb a második, majd sokáig a harmadik helyet jelentette számára. Így akkor sem volt messze, amikor a vezetést éppen magához ragadó, akkor még csak ötszörös világbajnok spanyol újabb elképesztő mentést mutat be az 1-es kanyar kijáratán – természetesen erről is kérdezték őt az újságírók a leintést követő sajtótájékoztatón:
 
„Láttam, hogy Marc hátranézeget, szóval talán nem ment még maximumon, de aztán hat-hét körrel a vége előtt megindult a győzelemért. Viszont megcsúszott, amit elképesztő volt hátulról nézni. Láttam a fekete csíkot, a helyzetét, a füstöt és a tempóját, aztán meg azt, hogy nem esik el – elképesztő volt ezt élőben nézni!” – idézi Pedrosa szavait a Crash.net szakoldal, aki persze beszélt a saját érzéseiről, miután Johann Zarcót lehajrázva győzni tudott, idén második alkalommal:
„Nagyszerű napot zártunk, remek volt újra átélni a győzelem érzését, és nemcsak nekem, hanem a csapatnak, a családomnak, a barátaimnak és a rajongóimnak is fontos egy ilyen zárás. Rengeteg versenyen szenvedtem, és nagyon nehéz átvészelni a nehéz napokat, ezért jó érzés ezt az örömöt megadni nekik. Megnyertük a csapat és a konstruktőri értékelést is, Marc pedig az egyénit, szóval elképesztő napunk volt.”
 
„A célom az volt, hogy elsőként érkezzem meg az első kanyarba, és jól is rajtoltam”
– vágott bele a részletesebb elemzésbe az összetettben negyedikként záró spanyol. „A közepes keveréket raktam fel hátulra, szóval tudtam, hogy az első körök nehezebbek lesznek, hiszen a többiek a lágyon mentek. Amint elmentem Zarco és Iannone mellett, Marc hirtelen megjelent, és kicsit össze kellett kapnom magam, de így is magabiztos voltam. Aztán a második körben Johann megelőzött és nagyobb tempót kezdett el diktálni, ezért problémáim is adódtak a motor elejével, így néhány métert veszítettem. Ahogy fogyott az üzemanyag, úgy éreztem egyre jobban magam, ezért megpróbáltam visszazárkózni rájuk” – fogalmazott Pedrosa, hozzátéve, hogy a fináléban egyszerre kellett támadni és óvatosan motoroznia, de végül sikerült legyőznie Zarcót.
 
Fotók: Repsol Media


Hozzászólások