Jegyek

Pedrosa elárulta, mire volt szüksége a barcelonai pole-hoz

MotoGP
Pedrosa elárulta, mire volt szüksége a barcelonai pole-hoz
2017.06.10. 20:54
A Repsol Honda spanyolja idén másodszor szerezte meg a rajtelsőséget: Jerez után ismét gyenge tapadású pályán bizonyult a leggyorsabbnak. Marc Marquez a négy bukás ellenére is bizakodó a vasárnapi futamot illetően.
 
Szeretnél kilátogatni a DTM és a TCR hungaroringi versenyére? Akkor van egy ajánlatunk a számodra, hiszen néhány napig akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a belépődet a június közepén sorra kerülő rendezvényre! (x)

Dani Pedrosa idei második, összességében pedig 30. pole-pozícióját szerezte a Katalán Nagydíjon, így Jerez után a szezon második spanyolországi futamát is az élről kezdheti majd meg. De mi volt a hondás kulcsa a sikerhez? „Az egész arról szólt, hogy tudnod kellett, mikor legyél agresszív és mikor vezess simán. Meg kell ismerni a kanyarokat és a pálya azon pontjait, ahol keményen húzhatod a gázt, és azokat is, ahol nem. Ezt minden versenyző tudja” – idézi Pedrosa szavait a Crash.net szakoldal.
 
A repsolos Jerez után ismét olyan pályán volt a leggyorsabb az időmérőn, ahol az átlagosnál rosszabb a tapadás: „Nagyon nehezek voltak a körülmények, különösen a gumik szempontjából volt nagyon meleg, s a tapadás sem volt az igazi. Próbáltuk a lehető legjobban kezelni a helyzetet, rengeteget dolgoztunk a beállításokon, hogy minél tovább kitartsanak a gumik. Az abroncsok jelentik a vasárnapi verseny kulcsát: jó lenne, ha ugyanígy teljesítenénk, de meglátjuk, mit hoz a holnap” – fogalmazott Pedrosa, aki néhány hete a Spanyol Nagydíjat meg is nyerte a pole-ból indulva.
Miközben a csapat másik versenyzője, Marc Marquez roppant hektikus napon van túl Barcelonában: bár többször is az eredménylista élén olvashattuk a címvédő nevét, a leginkább mégsem ezzel hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal, hogy összesen négyszer bukott a nap folyamán – a Q2 negyed órája alatt kétszer is! A fiatal spanyol ennek ellenére optimistán tekint a vasárnap 14 órakor startoló viadalra:
 
„Negyedik vagyok a rajtrácson, négyszer is elestem – trükkös nap volt a mai, de valójában nem mentünk rosszul. Jól kezdtük a napot, remekül éreztem magam a harmadik edzésen, de aztán a negyediken elestem, és minden más már ennek a következménye volt. Sikerült felkészítenünk a motort az időmérőre, de az érzés nem volt ugyanolyan, s amikor melegebb lett, nagyon elkezdett mozogni az első gumi. De ez a hazai versenyem, mindent bele akartam adni. Ismét elestem, de végül a negyedik hely sem annyira rossz. Úgy vélem, ha nyugodt tudok maradni és egyenletesen tudok motorozni, akkor rendben leszünk. Remélem, remek versenyt futhatunk holnap, s a dobogóért csatázhatunk” – nyilatkozta Marquez a Repsol Honda sajtóközleményében.

Fotók: Repsol Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: