Jegyek

Pedrosa: „Arra számítottam, hogy Marc lesz a fő ellenfél”

MotoGP
Pedrosa: „Arra számítottam, hogy Marc lesz a fő ellenfél”
2017.06.12. 08:40
A Repsol Honda rutinos versenyzőjét meglepte, hogy nem csapattársa, hanem a ducatis Andrea Dovizioso volt a fő kihívója a győzelemért. Elmondása szerint vasárnap sokkal nehezebb dolguk volt, mint a szombati időmérőn.
 
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Dani Pedrosa idén másodszor indulhatott a pole-ból a Circuit de Catalunyán, és látva a forróságot és a rossz tapadású pályát, előzetesen a versenyen is ő számított az egyik fő esélyesnek. A futam egy pontján valóban vezetett is a spanyol, ám végül Andrea Dovizioso és saját csapattársa, Marc Marquez is elment mellette, így végül be kellett érnie a harmadik hellyel. A repsolos azonban ezzel sem volt elégedetlen az egy héttel korábbi bukása után, ráadásul az összetettben is közeledett az éllovas Maverick Vinalesre, akivel szemben most 27 pont a lemaradása.
 
„Nem vagyok csalódott, mert összességében jó hétvégét zártunk” – kezdte értékelését Pedrosa, akinek szavait a Crash.net idézi. „Szombaton pole-t szereztünk, és az előző hétvégéhez képest jobban teljesítettünk. Örülök, hogy dobogóra állhattam a hazai közönségem előtt. Nehéz napunk volt, természetesen arra számítottam, hogy jobban fogok menni, de sajnos a versenyen már nem éreztem úgy a gumikat, ezért nem tudtam gyorsabban menni. Második-harmadik helyen álltam, aztán átvettem a vezetést és próbáltam óvni az abroncsokat.”
„Folyamatosan láttam a pit boardon, hogy nagyon együtt van a boly, és hogy Dovi rendre mellém jön az egyenesben, de aztán elveszi a gázt, hogy ne előzzön meg. Ekkor már éreztem, hogy nehéz lesz nyernem. Arra számítottam, hogy Marc lesz a fő ellenfél a futamon, de végül Andrea volt az. Ez nagyon meglepett. Nyilvánvaló, hogy vasárnap nehezebbek voltak a körülmények, mint szombaton. Előző hétvégén elestem, ezt mindenképp el akartam kerülni, pontokat akartam szerezni.”
 
„Nem igazán éreztem a motort, így örülök a pontoknak, a bajnokság pedig nagyon változatos, hétről hétre teljesen átalakul. Látható, hogy a Honda és a Yamaha jobban szenved egyes pályákon, míg a Ducati stabilabbnak tűnik, szóval valamit biztosan jól csinálnak. Hétfőn jön a teszt, ahol mindent megteszünk, hogy kiegyensúlyozottabban teljesítsünk”
– zárta gondolatait a bajnokságban a negyedik pozíciót elfoglaló versenyző.

Fotók: Repsol Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: