DTM

Paul Di Resta újra a DTM-ben!

Három év Forma-1-ben töltött szezon után a 2010-es bajnok Paul di Resta visszatér korábbi sikerei helyszínére, a DTM-be (Német Túraautó-bajnokság) – jelentette be kedden a Mercedes-Benz csapata. A 27 éves skót a 2005-ös bajnok Gary Paffett csapattársaként fog rajthoz állni a futamokon egy DTM Mercedes AMG C-Coupé volánjánál.
Paul di Resta volt eddig az egyetlen élő példa arra, hogy a DTM-ből vezet közvetlen út a Forma-1-be. 2010-ben megnyerte a Német Túraautó-bajnokságot, majd 2011-ben már a Forma-1-ben indult, a Force India színeiben. A szembeforgalom eddig jóval erősebb volt ezen az úton, hiszen számos korábbi F1-es pilóta érkezett már pályafutása levezetéseként a DTM-be, elég csak Mika Häkkinenre, David Coulthardra, Ralf Schumacherre, vagy épp a jelenleg is aktív Timo Glockra gondolnunk. Di Resta a mai naptól immár ezt a tábort is erősíti. Ment ő már a DTM-ből az F1-be, most az F1-ből érkezik a DTM-be, és mindent meg fog tenni, hogy széppé tegye a Mercedes jubileumát a Daimler fennállásának 120. motorsportban eltöltött évében.

A skót pilóta és a Mercedes-Benz kapcsolata komoly történelemre tekint vissza, hiszen Paul még 2000-ben megnyerte a McLaren Mercedes Jövő Bajnoka Gokart-szériát, majd 4 évre rá csatlakozott a német márka junior programjához. 2005-ben már a Mercedes-Benz támogatásával – és nem mellesleg motorjával – lett bajnok a Formula 3 Euroszériában, ahol többek között Sebastian Vettelt is két vállra fektette.

Di Resta tehát nemcsak a DTM-be tér vissza, de az otthonának tekintett Mercedeshez is, és nem is vesztegeti sokáig az időt, hiszen a hírek szerint a mai napon máris volán mögé pattant a portimaói teszt keretében. A felkészülésre mindenesetre még bőven lesz ideje, hiszen DTM idei szezonja csak május 4-én veszi a kezdetét a Hockenheimringen, míg június 1-jén Magyarországra, a Hungaroringra is ellátogat a mezőny, mint most már tudjuk, Di Restával a soraiban.

„Nagyon jó érzés visszatérni a DTM-be, és viszontlátni ennyi ismerős arcot. A DTM egy fantasztikus versenysorozat, három prémium kategóriás márkával, egy nagyon erős mezőnnyel és egyenlő erőket képviselő versenyzőkkel. Alig várom, hogy együtt dolgozzak az egész Mercedes-Benz DTM-csapattal, és részese legyek egy újabb bajnoki hadjáratnak. Sok minden megváltozott a legutóbbi, 2010-es sanghaji versenyem óta, hiszen újak az autók, újak a szabályok és megjelent egy harmadik gyártó, de ami nem változott, az a csillapíthatatlan éhségem a sikerre. A Mercedes-Benz egy olyan autót biztosít nekem, amivel a győzelmekért és a bajnoki címért harcolhatok. Ugyanakkor tudom, hogy ez nem lesz egyszerű. A riválisaim már két év tapasztalattal bírnak az új generációs autókról, de a mai teszttől kezdve padlógázon fogok dolgozni azon, hogy kora májusban meg tudjam nyerni a hockenheimi szezonnyitót” – mondta el a Mercedes-Benz hivatalos sajtóközleményében Di Resta.  

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója ehhez annyit tett hozzá: „Paul Di Resta hosszú éveken át a Mercedes-Benz család tagja volt, és örülünk, hogy idén visszatér a gyökereihez, hogy tovább erősítse DTM csapatunkat. Paul sokat tanult a Forma-1-es évei alatt, és Gary Paffett-tel kiegészülve most két olyan rutinos pilótánk van a csapatban, akik mindketten nyertek már bajnokságot a DTM-ben a Mercedes-Benzzel. Biztos vagyok benne, hogy a tudásuknak idén is jó hasznát veszik majd a pályán, miközben a Mercedes junior pilótáinak is jó tippeket tudnak adni.” 


Hozzászólások