Moto2

Pasini vezetésével három olasz zárta az élen az első tesztet

Az Italtrans Racing Team színeiben induló veterán Moto2-es volt a leggyorsabb a valenciai gyakorlás utolsó napján, megelőzve két honfitársát és a KTM-en ülő Miguel Oliveirát.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Míg kedden és szerdán az eső és a nedves pálya, csütörtökön a hűvös idő tartotta a garázsban egy ideig a Moto2-es kategória Valenciában tesztelő részét. Délután aztán megélénkült a pálya, a legtöbben pedig az utolsó két etap valamelyikében futották meg e heti legjobb eredményüket. Közéjük tartozik Mattia Pasini is, aki 1:35,779-es idejével a tabella élén zárt. Mögötte a szerdai leggyorsabb Lorenzo Baldassarri lett a második, alig 16 ezredmásodperces lemaradással, megelőzve Simone Corsit – azaz három olasz végzett az első három pozícióban.
 
Őket a tavalyi idény utolsó három futamát megnyerő Miguel Oliveira következett a KTM-mel, majd jött Isaac Vinales és a MotoGP-ből visszatérő Hector Barbera, aki a minap még kisebb betegséggel küzdött, ma viszont már újra rátalált a tempóra. A top10-be Marcel Schrötter, Xavi Vierge, a legjobb újoncként záró Romano Fenati, valamint Brad Binder fért még be. A vázgyártók közül a Speed Up, a Tech3 és az NTS csak épphogy kiszorult az első tízből, a Suter ellenben leghamarabb a 19. pozícióban tűnt. A középső géposztály felkészülése a jövő hét elején Jerezben folytatódik.
 
A valenciai teszt harmadik napjának időeredményei:

A háromnapos valenciai teszt összesített eredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások