Jegyek

Oscherslebenben is remek formában a GMT94 Yamaha

Egyéb motorsport
Oscherslebenben is remek formában a GMT94 Yamaha
2017.05.18. 20:01
Az egy hónappal ezelőtti Le Mans-i 24 órást megnyerő trió bizonyult a legjobbnak az oscherslebeni 8 órás első, csütörtöki kvalifikációján, megelőzve a YART Yamahát és a BMW-vel induló Team LRP Poland csapatát.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

A hétvégén Oscherslebenben, egy 8 órás viadallal folytatódik a FIM endurance-világbajnokságának 2016/2017-es idénye. Csütörtökön már sor is került egy szabadedzés után az első kvalifikációra, amelyen a Le Mans-i 24 óráson diadalmaskodó GMT94 Yamaha egysége érte el a legjobb átlagidőt (1:27,399), így a Mike di Meglio, David Checa, Niccolo Canepa hármas birtokolja egyelőre a pole-pozíciót, amelynek sorsa természetesen csak a pénteki második időmérő edzés után dől el.
 
A GMT94-hez a hangvillások másik csapata, a YART tudott a legközelebb kerülni: a Broc Parkes, Marvin Fritz, Kohta Nozane trió 1:27,634-es átlaggal áll a második helyen. A harmadik pozíciót a BMW-vel induló Team LRP Poland alakulata foglalja el jelenleg, ahol Lukas Trautmann és Dominik Vincon mellett megtaláljuk a Superbike-világbajnokság mezőnyétől és az Althea Racingtől néhány hete búcsút mondó Markus Reiterbergert is – a német egyébként a legjobb egyéni köridőt (1:27,169) jegyezte a délután.
 
A címvédő és a bajnokságot az oscherslebeni fordulótól távolmaradó Team SRC Kawasaki előtt három ponttal vezető Suzuki Endurance Racing Team áll a negyedik helyen, megelőzve az F.C.C. TSR Hondát, valamint a Supestock kategória legjobbjaként hatodik Völpker NRT48 Schubert Motors BMW csapatát – utóbbi egység színeiben találjuk egyébként a mezőny egyetlen női versenyzőjét, Lucy Glöcknert. Az EWC németországi programja még ma folytatódik egy esti edzéssel, majd péntek délelőtt jön a második kvalifikáció.
 
Az első kvalifikáció végeredménye:

Fotó: FIM EWC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: