WTCR

Oriola és Turkington lehet a befutó az Onyx Racingnél?

A legújabb sajtóhírek szerint az idei részvételi szándékát néhány hete abszolút váratlanul bejelentő Onyx Racingnél köthet ki a tavaly minden idők legfiatalabb világbajnoki futamgyőztesévé váló Pepe Oriola, akinek csapattársa a korábban vendégpilótaként több dobogós helyet és egy győzelmet is szerző Colin Turkington lehet.
Kereken két hete látott a napvilágot a hatalmas meglepetést keltő hír, miszerint az egykoron a Formula-1-et is megjárt Onyx Racing rajthoz áll a túraautó-világbajnokság 2014-es kiírásában. Mike Earle csapatáról azóta nem sok mindent lehetett hallani, így egyelőre még azt is jótékony homály fedi, hogy milyen autókkal indulnak majd: korábban csak annyit árultak el, hogy két TC1-es, azaz az új szabályok szerint épített kocsival csatlakoznak a mezőnyhöz.
 
Az esetleges versenyzőkről azonban mindezidáig nem esett szó, most azonban a német MotorSport-Total.com szakportál információi szerint Pepe Oriola lehet a befutó. A spanyol, aki tavaly Marrakechben minden idők legfiatalabb világbajnoki futamgyőztesévé vált egy SEAT-tal, majd az év közben ennek ellenére Chevrolet-re váltott, korábban kijelentette, hogy csak a Citroënnel maradna a WTCC-ben, miután a Cruze-ok túl drágák az ő költségvetéséhez képest.
A hírek szerint a korábban a WTCC-ben futamot is nyerő Colin Turkington lehet Oriola (a fenti képen) csapattársa az Onyx Racingnél, akinek szereplése még szintén csak pletyka
 
Azóta azonban elkelt a harmadik C-Elysée is (Sebastian Loeb és Yvan Muller csapattársa az argentin José María López lesz), így úgy tűnt, Oriola számára bezárul a túraautó-világbajnokság kapuja, legalábbis ami a TC1-es indulást jelenti. Az Onyx Racinggel való esetleges szerződés azonban megoldhatná a mindössze 19 éves spanyol gondjait, s talán a csapat sem járna rosszul vele, hiszen egy gyors és fiatal kora ellenére is már többéves tapasztalattal rendelkező (igaz, néha még eléggé forrófejű) pilóta csatlakozna hozzájuk a személyében.
 
Csapattársaként pedig egy régi ismerős név merült fel: a Radio Paddock ugyanis arról számolt be, hogy Colin Turkington kaphatja a másik autót. Az északír versenyző 2007 és 2012 között már számos futamon rajthoz állt vendégpilótaként a WTCC-ben, s ezalatt összesen három dobogós helyet, köztük egy győzelmet (2010-ben az esős második futamon tudott diadalmaskodni Okayamában egy BMW-vel), most pedig a hírek szerint tehát állandó versenyzőként kaphat helyet a mezőnyben a Brit Túraautó-bajnokság (BTCC) 2009-es összetett győztese.


Hozzászólások