Egyéb autósport

Női formulaautós széria indul 2019-ben

A W Series névre hallgató bajnokság létrejöttét szerdán jelentették be, az egyelőre európai futamokból álló sorozat célja pedig az, hogy segítse a női pilóták eljutni a Formula-1-be.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Szerda reggel jelentették be, hogy már jövőre kifejezetten női versenyzőknek szóló formulaautós széria indul, amely a W Series névre fog hallgatni. A bajnokságban egyforma Formula-3-as specifikációjú autókat fognak használni, s olyan nevek támogatják a projektet, mint David Coulthard korábbi többszörös F1-es futamgyőztes vagy Adrian Newey, számos világbajnok F1-es autó tervezője.

A sorozat pénzdíja 1,5 millió dollár lesz, ebből félmilliót a bajnokság győztese tehet majd zsebre. A versenynaptárról egyelőre annyit tudni, hogy hat európai helyszínen mérkőznek meg majd egymással a pilóták, s egy fordulót biztosan Nagy-Britanniában tartanak majd, de hosszabb távon elképzelhető más kontinensek felé való terjeszkedés is.

Rendkívül fontos, hogy a versenyzőknek nem kell szponzorokat magukkal hozniuk, viszont egy komoly válogatón kell bizonyítaniuk a képességeiket, mielőtt a mezőny tagjai lesznek, a végső cél pedig az, hogy a W Series segítsen felkészíteni a női pilótákat a Formula-1-re. Coulthard így beszélt a projektről: „Mi a W Seriesnél őszintén hiszünk abban, hogy a női és férfi pilóták egyenlő feltételek mellett fel tudnák venni a versenyt egymással. Jelenleg viszont a női pilóták általában a GP3-as/F3-as szinten megrekednek gyakran a támogatók, semmint a tehetség hiánya miatt.”

Fotó: W Series


Hozzászólások