Jegyek

Nicky Hayden belehalt sérüléseibe

Superbike
Nicky Hayden belehalt sérüléseibe
2017.05.22. 18:06
Hétfő délután jelentették be a szörnyű hírt, amelyre sajnos az előző napok jelentései alapján számítani lehetett: a MotoGP 2006-os világbajnoka nem élte túl a súlyos agyi és mellkasi sérüléseit, amelyeket a múlt heti kerékpárbalesete során szerzett.
 
Nicky Hayden múlt szerda kora délután szenvedett súlyos balesetet Rimini közelében: épp kerékpáredzést tartott, amikor frontálisan ütközött egy személyautóval, amelynek motorháztetőjén landolva még a szélvédőt is betörte. Az amerikai motorost azonnal a közeli kórházba szállították, majd még este átvitték a cesenai intézménybe, amelynek intenzív osztályán azóta is ápolták.
 
A hírek már az első pillanatoktól kezdve súlyos sérülésekről szóltak, s mint kiderült, valóban komoly agyi és mellkasi károsodásokat diagnosztizáltak nála. Ezek közül főleg az első miatt volt kritikus és életveszélyes az állapota, s abból, ahogy a napok múlásával sem javult a helyzet a kórház folyamatosan közleményei szerint, sajnos sejthető volt, hogy kicsi az esély a MotoGP 2006-os világbajnokának felépülésére.
 
Hétfő késő délután érkezett is a szörnyű hír: Hayden öt nappal a baleset után belehalt sérüléseibe. A gyorsaságimotoros-vb királykategóriájában három futamgyőzelmet és egy vb-címet szerző, az elmúlt másfél évben már a Superbike-világbajnokság mezőnyében szereplő versenyző 35 éves volt. A P1race.hu teljes szerkesztősége őszinte részvétét fejezi ki az amerikai motoros családjának és barátainak. Legyen neki könnyű a föld!

Fotó: Red Bull Honda
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: