MotoGP

Nem szerepel Pedrosa tervei között Zarco helyettesítése

Nem hiányzik neki a versenyzéssel járó stressz, így a francia távozása után is a tesztelésre szeretne koncentrálni a visszavonult spanyol. A KTM-főnök szerint így is jól állnak versenyzők terén.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A KTM hétfő reggeli bejelentése után, miszerint felbontották Johann Zarco szerződését, s így a szezon végén távozik az alakulattól, megindult a találgatás arról, ki veheti át a szintén kérdéses jövőjű francia helyét a gyári csapatban. Sokan arról ábrándoztak, hogy esetleg Dani Pedrosa lehet a befutó: a kisebb kategóriákban három vb-címig jutó spanyol tavaly 13 évnyi MotoGP-s szereplés után vonult vissza a versenyzéstől, ugyanakkor a KTM tesztversenyzői ajánlatát elfogadta. A legnagyobbak között csak a Repsol Honda színeiben versenyző Pedrosa ugyanakkor a Servus TV-nek elmondta: nem áll szándékában a visszatérés.
 
„Egy ilyen helyzetben mindenekelőtt csak szomorú vagyok Johann miatt” – mondta el Pedrosa. „Amikor eljut erre a pontra, hogy ennyire elkeseredett vagy, akkor talán tényleg nincs más hátra, mint kiszállni. Nagyon tisztelem őt, remek motoros, de pillanatnyilag nem tudom, hogyan reagáljak. Továbbra is az a feladatom, hogy teszteljek a KTM-nek, és azt hiszem, a jövőben is ez lesz a szerepem. Sokkal nyugodtabb vagyok most, mint korábban, nincs rajtam az a nyomás. A tesztekre koncentrálhatok, nem kell annyit törődnöm a versenyekkel. Szóval nem szerepel a terveim között.”
 
Pit Beirer, a KTM motorsportfőnöke is „fantáziának” nevezte Pedrosa versenyzői visszatérését, egyúttal viszont azt is kiemelte, hogy a Tech3-nél szereplő és a hétvégi Osztrák Nagydíjon remek nyolcadik helyet elérő Miguel Oliveira, valamint a másik tesztpilóta, Mika Kallio révén így is erős alternatíváik vannak házon belül Zarco pótlására – igaz, bármilyen lehetőségre nyitottak.
 
„Először is, rendkívül elégedettek vagyunk azzal a munkával, amit Pedrosa a tesztcsapattal végez, s ahogy beépült az alakulatba. Ez sokkal több, mint amire számítottunk. Amit Miguel számára csomagként felkészítettünk Spielbergre, az első osztályú volt, szóval már most nagyon sokat profitálunk Dani munkájából, ezért rettenetesen fontos számunkra abban a szerepkörben, ahol most van. A másik fantáziánkat hagyhatjuk kicsit szárnyalni, de egyértelmű küldetése van velünk, ezt teljes mértékben elfogadta, és ezen dolgozunk. És azt is szeretném kiemelni, hogy három topversenyzővel van szerződésünk: itt van nekünk Miguel, Pol és jövőre Brad Binder. Emellett van egy másik kiváló tesztelőnk Mika Kallio személyében, aki folyamatosan fitten tartja magát, szóval elég jól állunk versenyzők terén.”
 
Fotó: Philip Platzer/KTM Images


Hozzászólások