MotoGP

Nem ragaszkodik szatellit csapat indításához az Aprilia

Romano Albesiano szerint ugyan egy előnyös együttműködésükkel ők is jól járhatnának, de nem egy második alakulat szerepeltetése az elsődleges céljuk jelenleg a MotoGP-ben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Tech3 KTM-re váltásával alaposan felbolydult a gyártók és a csapatok közötti kapcsolatok „piaca” a MotoGP-ben: nagyon úgy tűnik, hogy nem csak Herve Poncharal alakulata vált márkát a 2019-es szezonra. A Yamaha például eleve új társat keres magának a Tech3 helyett, s a hírek szerint az Angel Nieto Team és az Avintia Racing is szívesen társulna velük, míg a Marc VDS Racinget pedig a Suzukival hozták szóba.

A „kékekről” tudni is lehet, hogy szeretnének végre szatellit istállót is indítani a MotoGP-ben, ahogy a hangvillások sem csak két motorral akarják magukat képviseltetni a kategóriában, az Apriliáról azonban idáig nem sok szó esett. A BikeSportNews.com felkereste Romano Albesianót, a noale-i gyártó MotoGP-s csapatmenedzserét ezzel kapcsolatban – mint kiderült: folynak ugyan tárgyalások, de nem is ragaszkodnak foggal-körömmel a partnercsapathoz.

„Egyeztetünk néhány csapattal, de nem mondhatom el, kikkel. Nem hiszem, hogy ez lenne a legfontosabb számunkra. Ha sikerül egy számunkra is előnyös megállapodást kötnünk, akkor azt örömmel tesszük, de nem fogjuk kétségbeesetten hajszolni ezt, mert a fő célunk, hogy a jelenlegi projektet fejlesszük. Egy szatellit csapattal a további két versenyző csak segíthet ebben, de nem ez a kulcs, úgy véljük” – fogalmazott Albesiano.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások