WTCR

Nem lesz élő tévéközvetítés a WTCR szombati napjairól

Csak a vasárnapi két futamot mutatja élőben a szériát szervező Eurosport, míg az első nap programját a közösségi csatornákon keresztül lehet majd nyomon követni.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az új WTCR Túraautó-világkupával a versenyhétvégék lebonyolítása is megújul: az idei évtől már szombaton is rendeznek két edzés után egy időmérőt és egy futamot, míg vasárnap újabb kvalifikáció és két verseny – ebből az első fordított, a második normál rajtrácsos – következik. A továbbra is az Eurosport Events által szervezett széria ezzel kapcsolatban egy meglepő bejelentést is tett szerdán a hivatalos szezon előtti sajtóeseményen: csak a vasárnapi futamokat fogják élőben közvetíteni az Eurosport csatornái.

A szombati programot ugyanis ezentúl csak az online közösségi médiában lehet majd figyelemmel követni: a főtámogató Oscaro számára érdekes területeken náluk, míg máshol, így többek között Magyarországon is az Eurosport Facebook- és Twitter-csatornáján lesz élő közvetítés az első nap időmérőjéről és versenyéről, sőt a TouringCarTimes.com beszámolója szerint még a vasárnapi kvalifikációról is. Az Eurosport csak a vasárnapi két viadalt tűzi élőben műsorára a televízióban – Ribeiro indoklása szerint így kívánnak reagálni a világ változó médiafogyasztási szokásaira.

Helyszíni információink szerint egyébként mindez csak az Eurosportra vonatkozik, az itthon ugyancsak közvetítő M4 Sport a szombati versenyről is élőben tudósít majd – már amikor erre lehetősége lesz, a jövő hétvége marrakeshi idénynyitó alkalmával például a Formula-1-gyel való ütközés miatt csak felvételről kerül képernyőre Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport első WTCR-es futama. A bejelentés során arról nem esett szó, hogy az eddigiekhez hasonlóan az Eurosport Playeren az összes eseményt, beleértve a szabadedzéseket is, élőben lehet-e majd nézni.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások